stedentrip zagreb vrienden

Deze factoren zijn cruciaal bij het slagen van een singlereis

Wie single is, kent het dilemma: wat doe ik met de vakantie? De een besluit niet op reis te gaan, de ander bezoekt vrienden of familie op hun vakantieadres en de durfal gaat helemaal alleen op vakantie. Een andere optie is de singlereis.

Bedenk wat je belangrijk vindt voor het slagen van een vakantie

Is dat de bestemming? Of juist wat je tijdens de vakantie wilt doen? Ben je een fervent Portugal-fan, dan is het logisch om te beginnen met zoeken naar singlesreizen naar die bestemming. Wie het leuk vindt om tijdens de vakantie actief bezig te zijn, kan beter eerst kijken naar het aanbod onder wandel- of fietsvakanties.

Zoek eventueel op sociale kenmerken

Er zijn singlereizen voor 50-plussers, mensen met een christelijke achtergrond en hoger opgeleiden. Een gemeenschappelijke achtergrond kan ervoor zorgen dat het contact tijdens de reis gemakkelijker verloopt.

Vraag de samenstelling van de reisgroep op

Je kunt nooit helemaal van tevoren inschatten hoe de groep is, maar bij de meeste reisorganisaties kun je wel globale gegevens aanvragen, zoals leeftijdscategorieën en de verhouding tussen mannen en vrouwen.

Te hoge verwachtingen

Verwachtingen bijstellen wordt door veel onderzoekers genoemd als een van de belangrijkste manieren om een gevoel van eenzaamheid te verminderen. De hoop om een nieuwe partner of een goede vriendin over te houden aan een reis of uitstapje is zo groot, dat het gevoel van eenzaamheid eenmaal weer thuis soms nog sterker is als dit niet uitgekomen is. Het is daarom raadzaam om van tevoren na te denken over je verwachtingen en deze wellicht naar beneden bij te stellen.

Helpt een singlesreis tegen eenzaamheid?

Jeannette Rijks, expert in de aanpak van eenzaamheid bij Faktor5, is resoluut: “Nee. Daar kan ik kort over zijn. Verwacht niet je toekomstige partner tegen te komen of eenzaamheid op te lossen met een vakantie of uitstapjes. Langdurige eenzaamheid is veel fundamenteler; daar is geen pasklare oplossing voor. Dat heeft te maken met je eigen ervaringen, zelfkennis en de juiste mensen leren (her)kennen die jouw waarden aanvullen en voor wie jij een aanvulling bent. Zit je lekker in je vel? Ga gerust op singlesreis. Het is een leuke manier om mensen te leren kennen. Maar voel je je fundamenteel eenzaam en heb je moeite om diepgaande contacten aan te gaan? Overweeg dan deskundige hulp.”

Klik medereizigers

De kans dat je een klik hebt met je medereizigers is groter als het leeftijdsverschil niet groot is. Als de gemiddelde leeftijd veel lager ligt dan die van mij, zoek ik een andere reis. Check of de maaltijden gezamenlijk gebruikt worden. Als dit niet zo is, kan het zijn dat je af en toe in je eentje in een restaurant belandt. Reis naar een plek waar je graag naartoe wilt, zodat je sowieso een leuke vakantie hebt. Doe mee aan alle uitstapjes en toon interesse in je medereizigers. Of de reis slaagt, hangt grotendeels af van je eigen vermogen om er een fijne vakantie van te maken.

Bron: Plusonline

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!