geld besparen singlereis

Deze tips maken je volgende vakantie echt goedkoper

Ook jij wilt wanneer je op reis bent het liefst zo min mogelijk geld uitgeven. Maar ja.. er zit altijd wel wat tegen en voor je het weet ben je weer een hoop centen armer. In dit artikel vertellen we je de meest voorkomende fouten tijdens het boeken van een vakantie en most important: hoe je die bij je volgend reis kunt vermijden.

Geen reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering heb je al voor een paar euro, maar toch sluiten veel reizigers er geen af. Vaak wordt gedacht dat ‘jou toch niets overkomt’. Think again. Mocht je toevallig net last krijgen van een fikse oorontsteking of je teen iets te hard stoten, kost je dit al gauw 1.500 – 2.000 euro. Een gebroken heup in Thailand en opgehaald worden met een luchtambulance? Kosten hiervoor kunnen oplopen tot maar liefst 60.000 euro (!). In het ergste geval weigert een ziekenhuis je behandeling wanneer je geen verzekering hebt, of wanneer je niet genoeg geld hebt om de behandeling te dekken.

Tip: lees altijd de kleine lettertjes van een reisverzekering en let goed op wat er wel en niet wordt gedekt. Vergeet ook niet je zorgpas mee te nemen als je binnen Europa reist, ook dit kan je geld besparen.

Geld wisselen op het vliegveld

Ook als je op vakantie bent wil je waar voor je geld, en terecht. In Europa is dit vaak niet zo’n probleem: je kan betalen met euro’s en weet precies hoeveel je uitgeeft. Voor andere bestemmingen is dit soms iets ingewikkelder. Zorg daarom dat je van tevoren je geld omwisselt in de lokale valuta, in plaats van op het vliegveld. Je bent nergens zo duur uit als daar, zowel op Schiphol als bij aankomst.

Tip: mocht je toch geld moeten pinnen in het buitenland, pin dan relatief grote bedragen in één keer. Zo hoef je niet iedere keer opnieuw transactiekosten te betalen.

Reisgidsen en -kaarten kopen

Je telefoon is de enige gids die je tegenwoordig nog nodig hebt. Bezorgd over datakosten? Binnen EU-landen maak je tegenwoordig gratis gebruik van je 4G-netwerk. Daarnaast zijn er talloze apps op de markt die je offline kunt gebruiken én die jou helpen om de beste hotspots te vinden op vakantie. Zo heeft Lonely Planet een gratis app met de beste tips uit de beroemde gidsen. En in Google Maps kun je gebieden downloaden, zodat je ook offline de navigatiefunctie kunt gebruiken. Wie heeft er nog een ouderwetse reisgids nodig?

Vliegen zonder overstap

Het is natuurlijk wel de makkelijkste en meest comfortabele optie: een directe vlucht zonder te hoeven overstappen. Maar, wat niet iedereen weet, is dat dit soms flink duurder is dan een vlucht met overstap. Hier kun je achter komen door tijdens het boeken de optie ‘alleen directe vluchten’ uit te vinken.

Tip: plan je overstap zo dat je nog een dag of twee kunt doorbrengen op de tussen-bestemming. Zo bespaar je geld én krijg je twee bestemmingen te zien voor de prijs van één.

Parkeerkosten betalen op het vliegveld

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar: door van tevoren je parkeerplek te betalen, kun je tot wel honderd euro besparen! Wacht hier dus niet mee tot je op het vliegveld bent en je voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Een andere optie is om te kijken naar alternatieve parkeeropties in de buurt van het vliegveld. Je bent dan misschien iets langer onderweg, maar ook dit kan je behoorlijk wat geld besparen.

Bron: Skyscanner UK

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!