New York

Deze veertien beroemde musea bieden online tours

Deze periode van gedwongen huisarrest is een goed moment om je online onder te dompelen in de collecties van de mooiste musea ter wereld. Van Brussel tot Sint Petersburg en van Seoul tot New York: een selectie van de musea die je op het internet kan bewonderen.

Deze periode van gedwongen huisarrest is een goed moment om je online onder te dompelen in de collecties van de mooiste musea ter wereld. Van Brussel tot Sint Petersburg en van Seoul tot New York: Travel and Leisure maakte een selectie van de musea die je op het internet kan bewonderen.

 1. British Museumin Londen

Dit museum in de Britse hoofdstad bezit één van de grootste kunstcollecties ter wereld. Het bekendste bezit is de Steen van Rosetta. Deze zwarte, granieten steen werd in 1799 in Egypte gevonden en komt uit ongeveer 200 voor Christus. Op de steen is een tekst op drie verschilende manieren geschreven. Online kan je de steen van dichtbij bekijken. Verder kan je kiezen uit kunstobjecten uit zo’n beetje de hele geschiedenis uit alle hoeken van de wereld.

 1. Guggenheim Museumin New York

Vanachter je computer kan je het beroemde trappenhuis bekijken en van daaruit kiezen welke kunstwerken je van dichterbij wil zien. Guggenheim bezit een collectie moderne kunst met werken van onder andere expressionisten, postimpressionisten, modernisten, surrealisten…. Enkele topstukken zijn ‘Liggend naakt’ van Modigliano, ‘Parijs vanuit het venster gezien’ van Marc Chagall en ‘Blonde vrouw’ van Picasso.

 1. National Gallery of Artin Washington D.C.

Dit kunstmuseum in de Amerikaanse hoofdstad biedt twee online tours: eentje over Amerikaanse mode tussen 1740 en 1895 en eentje met werken van de Nederlandse barokschilder Johannes Vermeer.

 1. Musée d’Orsayin Parijs

In dit Parijse museum gevestigd in een voormalig treinstation zijn werken van beroemde schilders uit de periode tussen 1848 en 1914 te zien. Een kleine selectie: Vincent van Gogh, Camille Pissaro, Manet, Degas, Cezanne en Renoir.

 1. National Museum of Modern and Centemporary Artin Seoul in Zuid-Korea

Dit museum bezit vooral hedendaagse Koreaanse kunst, maar de collectie omvat ook werken van kunstenaars uit de rest van de wereld zoals Andy Warhol, Joseph Beuys en Markus Lüpertz.

 1. Pergamon Museumin Berlijn

Dit archeologiemuseum is een van de grootste in Duitsland. Pronkstuk is het imposante Pergamomaltaar uit 180 voor Christus gewijd aan de Griekse goden Athene en Zeus en dat werd gevonden in Turkije.

 1. Rijksmuseumin Amsterdam

Het bekendste museum in Nederland heeft een grote collectie werken uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Bekijk de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, Het Melkmeisje van Johannes Vermeer, De vrolijke drinker van Frans Hals en veel meer wereldberoemde werken online.

 1. Van Gogh Museumin Amsterdam

Met meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en meer dan 750 persoonlijke brieven, bezit dit museum de grootste verzameling werken van de Nederlandse schilder ter wereld. Bekijk zijn zelfportetten, Zonnebloemen en Aardappeleters van nabij.

 1. J. Paul Getty Museumin Los Angeles

Een groot deel van de collectie van dit Amerikaanse museum gespecialiseerd in westerse kunst vanaf de Middeleeuwen tot en met nu, is online te bezichtigen.

 1. Uffizi in Firenze

Het Uffizi bezit de kunstcollectie van de beroemde familie de Medici. Je ziet er schilderijen uit de Middeleeuwen, Renaissance en barok van onder andere Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli en Rafaël.

 1. MASPin São Paulo in Brazilië

Dit grootste kunstmuseum in Brazilië bezit een flinke collectie kunstwerken uit de hele wereld vanaf de 14e eeuw tot en met nu. Je ziet er hedendaagse Braziliaanse kunst, Afrikaanse en Aziatische kunst en werken van Europese schilders zoals Chagall, Degas, Toulouse-Lautrec en Bellini.

 1. National Museum of Anthropologyin Mexico

Dit museum is gewijd aan de pre-Spaanse archeologie en geschiedenis in Mexico. Onder andere de Mayacultuur komt uitgebreid aan bod.

 1. Museum voor Schone Kunsten in Brussel

Dit is het belangrijkste museum voor beeldende kunst in België. Het bezit een collectie van zo’n 20.000 werken van Oude Meesters zoals Jheronimus Bosch, Rubens en Dirk Bouts tot Moderne Kunst van onder andere Marc Chagall, Gustave Van de Woestyne, Salvador Dali en Ossip Zadkine.

 1. Hermitage in Sint Petersburg

Het Hermitage is een van de grootste musea in de wereld. De collectie is gigantisch: meer dan drie miljoen werken uit de hele wereld en uit zo’n beetje alle periodes.Voorlopig is nog maar een fractie van de collectie online te bekijken, maar je krijgt toch al een eerste indruk.

Nog veel meer musea die je online kan bezoeken vind je op de website Google Arts & Culture.

Bron: Knack

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!