ibiza vakantie singles

Discotheken Ibiza blijven voorlopig dicht: “Niet rendabel met social distancing”

De grote clubs en discotheken op het Ibiza blijven voorlopig gesloten. Van de Spaanse premier kregen ze toestemming om te heropenen, maar de president van de Balearen gaat in tegen die beslissing. “Het nachtleven is geen prioriteit”, klinkt het. 

Spaanse eilanden

De Spaanse eilanden op de Balearen, zoals Mallorca en Ibiza, zitten in ‘fase 3’ van de versoepeling van de coronamaatregelen. Die maakt de heropening van discotheken en nachtclubs mogelijk. Ze mogen wel slechts draaien op 30 procent van de capaciteit, en dansen is verboden. Men mag wel tafeltjes of terrassen plaatsen op de dansruimtes.

Verbod op heropening

President Francina Armengol van de Balearen kwam echter meteen met een verbod op de heropening van discotheken. In Ibiza gaat het om grote clubs met een capaciteit van 3.000 tot 10.000 bezoekers, waar tussen mei en oktober vaak een pak internationale top-dj’s komen draaien.

 “We kunnen het nachtleven niet toelaten”, zegt Armengol. “Het is geen prioriteit. We moeten nu inzetten op gezinsvriendelijk toerisme, met respect voor social distancing.” Een virusuitbraak zou dodelijk zijn voor de toeristenbusiness. Eerder moesten discotheken in Zuid-Korea al opnieuw dicht na een tweede coronagolf.

Buitenlandse toeristen

De danstempels blijven nog minstens twee weken gesloten. Niet geheel onlogisch, want buitenlandse toeristen zijn pas vanaf 1 juli welkom. Wat er daarna zal gebeuren, is nog niet duidelijk. “Discotheken zijn niet rendabel met social distancing”, zegt José Luis Benítez van Ocio Ibiza, dat het toerisme promoot. Het valt dus af te wachten hoe ze reageren als ze mogen openen en die regel tegelijk van kracht blijft.

Ondertussen bereiden ze zich wel voor op een heropening en ‘Nightlife Spain’ helpt hen daarbij. “Het moet veilig zijn”, zegt voorzitter Joaquim Boadas. Hij stelde een lijst op met adviezen: het ontsmetten van de gebouwen, een verplicht mondmasker, een afgesloten cabine voor de DJ, meer VIP-ruimtes om afstand te garanderen, en stoplichten en temperatuurcontroles aan de ingang van een club.

Vakjes op dansvloer

Drankjes bestellen gebeurt best met een QR-code, om contact tussen personeel en bezoekers te vermijden. Er was ook een voorstel om de dansvloer te verdelen in vakjes, zodat iedereen zijn plekje heeft om te dansen. “Maar dat is onhaalbaar en oncontroleerbaar”, zegt Boadas. “Een discotheek is geen kinderdagverblijf.”

Bron HLN

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!