ibiza vakantie singles

Discotheken Ibiza blijven voorlopig dicht: “Niet rendabel met social distancing”

De grote clubs en discotheken op het Ibiza blijven voorlopig gesloten. Van de Spaanse premier kregen ze toestemming om te heropenen, maar de president van de Balearen gaat in tegen die beslissing. “Het nachtleven is geen prioriteit”, klinkt het. 

Spaanse eilanden

De Spaanse eilanden op de Balearen, zoals Mallorca en Ibiza, zitten in ‘fase 3’ van de versoepeling van de coronamaatregelen. Die maakt de heropening van discotheken en nachtclubs mogelijk. Ze mogen wel slechts draaien op 30 procent van de capaciteit, en dansen is verboden. Men mag wel tafeltjes of terrassen plaatsen op de dansruimtes.

Verbod op heropening

President Francina Armengol van de Balearen kwam echter meteen met een verbod op de heropening van discotheken. In Ibiza gaat het om grote clubs met een capaciteit van 3.000 tot 10.000 bezoekers, waar tussen mei en oktober vaak een pak internationale top-dj’s komen draaien.

 “We kunnen het nachtleven niet toelaten”, zegt Armengol. “Het is geen prioriteit. We moeten nu inzetten op gezinsvriendelijk toerisme, met respect voor social distancing.” Een virusuitbraak zou dodelijk zijn voor de toeristenbusiness. Eerder moesten discotheken in Zuid-Korea al opnieuw dicht na een tweede coronagolf.

Buitenlandse toeristen

De danstempels blijven nog minstens twee weken gesloten. Niet geheel onlogisch, want buitenlandse toeristen zijn pas vanaf 1 juli welkom. Wat er daarna zal gebeuren, is nog niet duidelijk. “Discotheken zijn niet rendabel met social distancing”, zegt José Luis Benítez van Ocio Ibiza, dat het toerisme promoot. Het valt dus af te wachten hoe ze reageren als ze mogen openen en die regel tegelijk van kracht blijft.

Ondertussen bereiden ze zich wel voor op een heropening en ‘Nightlife Spain’ helpt hen daarbij. “Het moet veilig zijn”, zegt voorzitter Joaquim Boadas. Hij stelde een lijst op met adviezen: het ontsmetten van de gebouwen, een verplicht mondmasker, een afgesloten cabine voor de DJ, meer VIP-ruimtes om afstand te garanderen, en stoplichten en temperatuurcontroles aan de ingang van een club.

Vakjes op dansvloer

Drankjes bestellen gebeurt best met een QR-code, om contact tussen personeel en bezoekers te vermijden. Er was ook een voorstel om de dansvloer te verdelen in vakjes, zodat iedereen zijn plekje heeft om te dansen. “Maar dat is onhaalbaar en oncontroleerbaar”, zegt Boadas. “Een discotheek is geen kinderdagverblijf.”

Bron HLN

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!