solo reizen australie

Dit is waarom Australië op je bucketlist moet staan!

Australië heeft een aantal werkelijk inspirerende bezienswaardigheden die nergens anders te beleven zijn en die bovenaan het lijstje van elke reiziger zouden moeten staan. Van het heilige tot het natuurlijk mooie, het majestueuze en het architectonische spectaculaire; we hebben een aantal van de ‘Must Sees’ in Australië samengesteld, waarvan er vele kunnen worden aangevinkt tijdens een verblijf van twee weken …

Heart Reef, Whitsundays
Deze prachtige, natuurlijk gevormde hartvormige koraalformatie is een iconisch beeld van Australië. Of je nu een romantische vakantie plant of gewoon dit prachtige natuurlijke fenomeen wilt zien, een helikoptervlucht over het rif is een must als je in Queensland bent.

De Penguin Parade op Philip Island
Een van de meest populaire attracties van Australië, zie ‘s werelds kleinste pinguïn terugkeren naar huis na een dag vissen en waggelen over het strand. Hoewel ze er schattig uitzien op de foto’s, doen foto’s het geen recht.

Het Great Barrier Reef
Het grootste koraalrifsysteem ter wereld herbergt een divers en kleurrijk zeeleven van alle soorten. Bij het Great Barrier Reef kun je snorkelen, duiken, zwemmen of zeilen naar de luxe tropische eilanden.

De twaalf apostelen
Een hoogtepunt van Victoria’s Great Ocean Road, deze kalkstenen pilaren maakten ooit deel uit van de kliffen voordat de wind en golven ze braken – eerst tot bogen en vervolgens tot de kolommen die we vandaag zien. Er zijn nog maar acht apostelen over, dus het is de moeite waard om deze indrukwekkende kustlijn te bezoeken voordat een andere rotspilaar voorgoed verdwenen is.

Sydney
De iconische Harbour Bridge en het Opera House zijn reden genoeg om Sydney te bezoeken – om nog maar te zwijgen van de bars, restaurants, het nachtleven en meer.

Baird Bay
Hoewel de stad zelf klein en geïsoleerd is, staat Baird Bay bekend om zijn schattige zeeleeuwenkolonie. Lokale gidsen bieden interactieve zwemlessen met de zeeleeuwen – lijkt ons een goede reden om ze te bezoeken.

Blue Mountains
De Blue Mountains in New South Wales zijn de thuisbasis van de Three Sisters-rotsformatie – nog een prachtig landschap waardoor je – als het kon – nu op het vliegtuig naar Australië wilt springen. Volgens de Aboriginal-legende waren deze drie verweerde zandstenen pieken ooit drie prachtige zussen die door een stamoudste in steen werden veranderd nadat ze verliefd waren geworden op broers van een andere stam.

Icebergs Pool, Bondi Beach
Icebergs Pool in Bondi Beach is een getijdenzwembad dat het hele jaar door geopend is voor het publiek. Het water is misschien wat kil, maar als je niet dapper genoeg bent voor een duik, ziet het er nog steeds spectaculair uit.

Uluru
Uluru, dat op de Werelderfgoedlijst staat, ook bekend als Ayers Rock, is een van de meest iconische symbolen van Australië. Je hebt het op de ansichtkaarten gezien, maar niets is te vergelijken met een bezoek aan dit heilige oude landschap met een Aboriginal-gids om je te leren over de oude mythen en tradities van de oude rotsformatie.

Daintree-regenwoud
Daintree, een andere plek die op de Werelderfgoedlijst staat, is het oudste regenwoud ter wereld en herbergt ‘s werelds grootste verscheidenheid aan dieren en planten.

Lake Hillier
Dit heldere, kauwgomroze meer in de Recherche-archipel, West-Australië, is een ongelooflijk gezicht. Niemand weet echt waarom het die kleur heeft. Toch zouden we graag op een vlucht stappen om het zelf te zien.

Single en met andere singles op reis naar Australië? Kijk dan eens bij de reizen van Djoser!

Bron: Womenonline

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!