vakantiebestemmingen populair

Dit jaar was de vakantie top!

Nederlandse vakantiegangers hebben nog nooit eerder hun zomervakantie zo hoog gewaardeerd als dit jaar. Met een gemiddelde score van een 8,3 scoort 2013 flink hoger dan vorig jaar. Toen gaven we de vakantie nog een 8,1.

Sentiment

Bijna één miljoen beoordelingen op Zoover hebben een duidelijk beeld gekregen over onze gevoelens omtrent de afgelopen vakantie. Volgens de vakantiebeoordelingssite kan het positieve vakantiesentiment worden toegeschreven aan de crisis; we genieten meer van onze vrije tijd en vergeten daardoor de zorgen die er zijn.

Betere service

Ook lijken accommodatiehouders als gevolg van de teruglopende vraag beter hun best te doen om het gasten nóg beter naar de zin te maken. Een andere reden lijkt het fantastische zomerweer te zijn. In grote delen van Europa waren juli en augustus zonovergoten en viel er weinig regen.

Hoge waardering Bed & Breakfast

Een verblijf in een bed&breakfast werd het hoogst gewaardeerd. Gasten die afgelopen zomer in dit accommodatietype logeerden gaven gemiddeld een 9,2. De groep die zich het huren van een vakantiehuis kon veroorloven, waardeerde hun verblijf ook hoog met een gemiddeld van een 8,9.

Een verblijf in een vakantiepark werd het minst gewaardeerd, met een 7,6. Bij de hotels scoorde een vijfsterrenhotel het hoogst, met gemiddeld een 8,4.

Mannen liever weg met vrienden

Het onderzoek wijst verder uit dat mannen dit jaar een heel klein beetje positiever zijn over hun vakantie-ervaring dan vrouwen. Veel verschil is er niet. Mannen waarderen de vakantie met 0,07 punt meer. Opvallend genoeg zijn mannen wel een stuk positiever over een vakantie met vrienden. Dit werd met een 8,2 gewaardeerd terwijl ze de vakantie met hun gezin een 7,9 gaven.

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!