vakantiebestemmingen populair

Dit jaar was de vakantie top!

Nederlandse vakantiegangers hebben nog nooit eerder hun zomervakantie zo hoog gewaardeerd als dit jaar. Met een gemiddelde score van een 8,3 scoort 2013 flink hoger dan vorig jaar. Toen gaven we de vakantie nog een 8,1.

Sentiment

Bijna één miljoen beoordelingen op Zoover hebben een duidelijk beeld gekregen over onze gevoelens omtrent de afgelopen vakantie. Volgens de vakantiebeoordelingssite kan het positieve vakantiesentiment worden toegeschreven aan de crisis; we genieten meer van onze vrije tijd en vergeten daardoor de zorgen die er zijn.

Betere service

Ook lijken accommodatiehouders als gevolg van de teruglopende vraag beter hun best te doen om het gasten nóg beter naar de zin te maken. Een andere reden lijkt het fantastische zomerweer te zijn. In grote delen van Europa waren juli en augustus zonovergoten en viel er weinig regen.

Hoge waardering Bed & Breakfast

Een verblijf in een bed&breakfast werd het hoogst gewaardeerd. Gasten die afgelopen zomer in dit accommodatietype logeerden gaven gemiddeld een 9,2. De groep die zich het huren van een vakantiehuis kon veroorloven, waardeerde hun verblijf ook hoog met een gemiddeld van een 8,9.

Een verblijf in een vakantiepark werd het minst gewaardeerd, met een 7,6. Bij de hotels scoorde een vijfsterrenhotel het hoogst, met gemiddeld een 8,4.

Mannen liever weg met vrienden

Het onderzoek wijst verder uit dat mannen dit jaar een heel klein beetje positiever zijn over hun vakantie-ervaring dan vrouwen. Veel verschil is er niet. Mannen waarderen de vakantie met 0,07 punt meer. Opvallend genoeg zijn mannen wel een stuk positiever over een vakantie met vrienden. Dit werd met een 8,2 gewaardeerd terwijl ze de vakantie met hun gezin een 7,9 gaven.

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!