onzin singlereizen

Dit ontdek je over jezelf tijdens een singlevakantie

Behalve dat je een toffe reis maakt naar een door jou gekozen vakantieland in goed gezelschap is een singlevakantie ook een ontdekkingsreis in jezelf. Zweverig? Nee hoor, kijk maar!

5 dingen die je over jezelf ontdekt tijdens een singlereis

1# Tegenslag

Ja, we vallen meteen met de deur in huis, op vakantie en dus ook tijdens een groepsreis met singles gebeuren er altijd dingen die je niet hebt voorzien. Het vliegtuig heeft vertraging, je douche werkt niet, het toilet loopt over of de excursie die stond gepland gaat onverwachts niet door. Tijdens een groepsreis ontdek je over jezelf hoe je omgaat met teleurstelling en tegenslag op reis en belangrijker, hoe snel je daar ook weer overheen stapt.

2# (A)sociaal

Wanneer je met een groep op reis gaat ontdek je ook hoe sociaal je nu eigenlijk bent. De meeste mensen vinden zichzelf behoorlijk sociaal, hulpvaardig en niet om een praatje verlegen. Maar hoe hou jij je staande binnen een groep vreemde mensen op een vakantiebestemming ver van huis? Ben je nog steeds zo vrolijk en vriendelijk als je dacht of voel je toch heel sterk de behoeft om je af te zonderen en er lekker in je eentje op uit te trekken? Een groepsreis leert je dat.

3# Grensverleggend

Op reis maak je je niet alleen letterlijk los van thuis maar ook figuurlijk. Het op afstand zijn, in een andere omgeving kan maken dat je meer durft dan je had gedacht. Ook het feit dat er anderen in de groep zijn die bepaalde dingen zonder blikken of blozen aandurven kan maken dat ook jij ineens in een luchtballon stapt, op een jetski of achterop een motor terwijl je helemaal niet van hoogtes of snelheid houdt! Tijdens een singlevakantie ontdek je dus ook in hoeverre jij je grenzen kan verleggen.

4# Heimwee

Ben je heel erg gehecht aan je thuis, familie en vrienden of vind je het juist heel makkelijk om huis en haard te verlaten en weken of zelfs een paar maanden van huis te zijn? Veel mensen krijgen geheel onverwachts te maken met een gevoel van heimwee wanneer ze op reis zijn. Ook als je met een groep singles op vakantie gaat kan je ineens overvallen worden door het gemis van iets vertrouwds. Ook al denk je van te voren dat jou dat niet gaat overkomen. Je ontdekt het vanzelf wanneer je op reis gaat. Tip: neem iets vertrouwds mee van thuis op je mobiel (foto’s) en log regelmatig in op je social om je een beetje dichterbij thuis te voelen.

5# Aanpassingsvermogen

Hoe openminded je bent en of je in het bezit bent van de nodige flexibiliteit  bemerk je snel genoeg wanneer je op reis gaat met een groep singles. Want iedereen is tenslotte anders en hoe leuk het ook is om nieuwe mensen te leren kennen, wanneer je wat ingetogener bent dan kan je je ook wat overdonderd voelen door de meer spontanere medereizigers. Je ontdekt tijdens een groepsreis ook hoe goed je bent in sociale interacties, in hoeverre je bereid bent jezelf ondergeschikt te maken een groep en hoe je omgaat met wrevel of conflicten onderling. Daarnaast is een groepsreis het uitgelzeen moment om verbintenis te voelen met elkaar, dus geniet vooral van de nieuwe vriendschappen die je opdoet!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!