taal vakantie liefde

Dit zegt een eerste vakantie met je nieuwe liefde over jullie toekomst samen

Ken jij je nieuwe liefde nog maar een aantal weken en wil je toch niks liever dan de hele tijd samen zijn? Grote kans dat je dan je eerste echte liefdesvakantie boekt, spannend! Samen aan de wijn of cocktails, cultuur snuiven en vooral heerlijk van elkaar genieten. Maar is zo’n eerste vakantie samen ook meteen de ultieme relatietest?

Eerste vakantie samen

Of je nu een duik neemt in de Rode Zee, picknickt aan de voet van de Eiffeltoren of cruist door de kanalen van Venetië; verliefd bént je en niets staat je meer in de weg. Immers, uit die spannende online gesprekken blijkt dat jullie precies op dezelfde golflengte zitten. Of niet soms? Wordt je prille relatie tijdens vakantie juist de proef gesteld? Parship ging op onderzoek uit en wat blijkt? De meerderheid vindt dat de eerste vakantie samen niet bepalend is voor het verdere verloop van de relatie.

Romantiek

Maar liefst 47 procent van de vrouwelijke respondenten meent dat je tijdens een vakantie sowieso al relaxed bent, en dat een relatie daardoor in ’t dagelijks leven heel anders kan uitpakken. 31 Procent van de mannelijke respondenten onderschrijft deze mening. Voelt je het verschil? Thuis op de bank naar Pauw kijken, óf samen aan de Cote d’Azur het schouwspel van tegen elkaar botsende golven gadeslaan? Een makkelijk keuze, toch? Romantische vakantietaferelen als samen genieten van de ondergaande zon, wandelen over het strand en eten bij kaarslicht, hebben natuurlijk snel een positieve invloed op uw gedrag en dat van je partner.

Spanning

Tóch gelooft veertig procent van de mannen – tegenover dertig procent van de vrouwen, dat een eerste vakantie samen een soort test kán zijn. Althans, gedeeltelijk. Zij kozen namelijk voor de neutrale middenweg: “Het ligt er aan. Er is altijd spanning tijdens zo’n eerste vakantie. Dat hoeft echter nog niet alles te zeggen over wat de toekomst brengt.” Dus dames, pak niet meteen je biezen bij terugkomst als blijkt dat je partner ’s ochtends tot tien uur in dat hotelbed blijft liggen. Hij kan thuis nog bijdraaien!

Raakvlakken

Hoewel de meerderheid van de ondervraagden een vakantie dus niet als dé ultieme relatietest ziet, hecht een kleine minderheid toch veel waarde aan die eerste keer samen op reis: “Op vakantie leer je elkaar pas écht goed kennen, en dat is cruciaal voor het verdere verloop van de relatie”, antwoordde 29% van de heren tegen 23% van de dames. Want wat als jouw partner steeds naar links wil en jij naar rechts? En krijg je het niet Spaans benauwd als je merkt dat je partner zich liever op de mountainbike in het zweet werkt, dan, zoals beschreven in zijn e-mails, van museum naar museum hopt. Of wat denk je van het telkens moeten splitten van de rekening? Niet helemaal zoals jij jouw nieuwe partner van tevoren had ingeschat. Wordt dit het einde van jullie prille liefdesgeluk? Is het een gevolg van miscommunicatie? Of een kwestie van elkaar nog maar net kennen? Waarschijnlijk het laatste.

Tips

1# Tot slot nog enkele tips voor een onvergetelijke vakantie met jen kersverse droompartner:

2# Leg de lat niet te hoog als je op zoek gaat naar een vakantiebestemming: een wereldreis maken kan altijd nog!

3# Trek geen overhaaste conclusies als na twee weken lichtelijke irritaties ontstaan. Geef elkaar juist de ruimte en zit niet continu op elkaars lip. Je bent tenslotte allebei een tijdje single geweest en wellicht ook aan die vrijheid gewend geraakt.

4# Voor wie toch liever direct een verre reis maakt; hierbij geven we je enkele van de meeste romantische plekken ter wereld: lekker ontspannen op eilandengroep Seychellen, duiken op de Maladiven of zeilen in ’t Caribische gebied. Mooi weer gegarandeerd!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
weekendje weg singles
By Margret ·
20 juli 2021

Waar vind je singles in Londen, Parijs en Brussel?

Woon je in Parijs, Brussel of Londen of ben je er voor een vakantie of stedentrip? En kijk je er naar uit een leuke man of vrouw te ontmoeten? Dan is het in ieder geval handig om je naar die plaatsen te begeven waar anderen zich ook bevinden.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!