veilige vliegreizen

Dit zijn de 10 veiligste luchtvaartmaatschappijen

Als je met het vliegtuig reist wil je natuurlijk graag weten of dit een beetje met een veilige en betrouwbare luchtvaartmaatschappij gebeurt. Dat kan nu door even te kijken naar deze lijst. Het zijn de 60 veiligste luchtvaartmaatschappijen (gebaseerd op cijfers uit 2016). De complete lijst volgt overigens binnenkort, dit is wat nu bekend is gemaakt.

Het Duitse onderzoeksbureau voor vliegtuigongevallen JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre) heeft deze lijst opgesteld. De top van de lijst wordt aangevoerd door luchtvaartmaatschappijen uit Aziatische landen zoals China en Hong-Kong, maar ook landen als Nieuw-Zeeland en Qatar doen het goed. Onze eigen nationale trots KLM staat natuurlijk ook in de lijst, op plaats vijf (vorig jaar nog op plaats zes). Het is de hoogste notering van een Europese maatschappij, de eerstvolgende Europese maatschappij vind je terug op plaats twaalf: het Duitse Lufthansa.

Top 12 – Airline Safety Ranking 2016

1. Cathay Pacific Airways – Hong-Kong
2. Air New Zealand – Nieuw Zeeland
3. Hainan Airlines – China
4. Qatar Airways – Qatar
5. KLM – Nederland
6. EVA Air – Taiwan
7. Emirates – UAE
8. Etihad Airways – UAE
9. Qantas – Australië
10. Japan Airlines – Japan
11. All Nippon Airways – Japan
12. Lufthansa – Duitsland

58. Garuda Indonesia – Indonesië
59. Avianca – Colombia
60. China Airlines – Taiwan

2016 was het tweede veiligste vliegjaar ooit

Natuurlijk hebben er ook in 2016 weer tragische ongevallen plaatsgevonden, zoals de ramp met het voetbalteam van Chapecoense, maar kijkend naar de statistieken blijkt dat het afgelopen jaar het tweede veiligste jaar was voor de luchtvaart ooit. Dat blijkt onder andere uit data van het Aviation Safety Network (ASN, opgericht door de Nederlander Harro Ranter). ASN houdt sinds 1983 data bij van alle vliegongelukken wereldwijd. Het gaat daarbij om vliegtuigen met minimaal 14 personen aan boord.

In 2016 zijn er door ASN 19 fatale incidenten genoteerd, die geresulteerd hebben in 325 slachtoffers. Ter vergelijking: in 2015 vonden er 16 incidenten plaats en in 2013 vielen er 265 slachtoffers, maar gemiddeld genomen maakt het 2016 het tweede veiligste jaar ooit.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!