10 items in backpack

Dit zijn de allermooiste backpackbestemmingen

Op zoek naar inspiratie voor je backpackvakantie? De Utrechtse Roëll de Ram pakt zo’n vijftien keer per jaar haar backpack in om op reis te gaan. Al haar tips, ervaringen en verhalen kun je vanaf nu lezen in haar boek ‘Backpackbestemmingen’.

Fulltime bloggen én reizen

‘Maar hoe betáál je zoiets dan?’, ‘Waar verblijf je dan precies?’ en ‘Hoe organiseer je zoiets precies?’ waren stuk voor stuk vragen die Roëll een paar jaar geleden te horen kreeg als ze vertelde over de wereldreis van zes maanden die ze met haar vriend gemaakt had. Al die vragen vormde voor haar een aanleiding om de reisblog WeAreTravellers te maken. De blog liep zó goed dat Roëll drie jaar geleden haar baan kon opzeggen om fulltime te bloggen én heel regelmatig op reis te gaan. Want ja, die voorliefde voor backpacken is gebleven. “Tien jaar geleden ging ik voor het eerst backpacken in Brazilïe. Inmiddels ben ik in 47 landen geweest, maar Brazilië blijft favoriet. Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe mensen daar leven, bijvoorbeeld dat er overal muziek is en dat je overal dansende mensen tegenkomt.”

Van Bali tot Sziget

Roëll is minimaal één keer per maand op reis voor haar blog. “Een paar weken terug was ik op Bali, daarvoor op het festival Sziget en daarvoor in Frankrijk. In het begin betaalde ik die reisjes zelf, maar nu word ik meestal uitgenodigd door toerismebureaus en worden vliegtickets, overnachtingen en activiteiten betaald. Soms krijg ik zelfs nog een extra vergoeding, maar meestal niet. Ik verdien aan WeAreTravellers doordat bedrijven uit de reisbranche advertorials inkopen.”

Pixels en papier

De verhalen, tips en adviezen over de landen die Roëll bezoekt, zijn nu niet alleen op pixels te lezen, maar ook op ouderwets papier. Op 9 oktober verschijnt namelijk haar boek ‘Backpackbestemmingen’. Roëll: “Een paar maanden geleden zat er ineens een mail in mijn inbox met als onderwerpsregel ‘Wil je een boek maken?’. Ik dacht dat het een reclamemail van HEMA was voor een fotoboek, dus ik wilde de mail al bijna ongeopend verwijderen. Toen zag ik dat de mail van Uitgeverij Kosmos was, de uitgeverij die ook Lonely Planet boeken in het Nederlands uitbrengt. Nog steeds dacht ik: dit kan niet, dit is een grap!”

Backpackbestemmingen

‘Red mijn vakantie’

Het boek dat Roëll heeft meegenomen, bewijst het tegendeel, want het is het eindproduct van een paar maanden hard zwoegen in Utrechtse koffietentjes. “Het is meer een cadeauboek dan een reisboek geworden, daarom is het ook hardcover. Van tevoren dacht ik dat er wel meer van dit soort inspiratieboeken zouden bestaan, maar dat valt dus best tegen!” Op drie bestemmingen na zijn alle verhalen en tips geschreven op basis van Roëll’s ervaringen. En die zijn meestal heel positief, maar als je zó vaak op reis bent, kan het haast niet anders of er zitten incidenten bij die zo in een aflevering van het tv-programma ‘Red mijn vakantie’ zouden kunnen. “Zoals die keer in Maleisië, toen we bij aankomst in het hostel allemaal vrouwen uit de deurposten zagen hangen. Bleek het een bordeel te zijn. En ja, er is ook wel eens geld gestolen uit mijn hotelkamer. Maar verder maak ik vooral leuke dingen mee!”

Oud & nieuw in Nieuw-Zeeland

Nu het boek in de winkels ligt, is Roëll alweer druk bezig met het maken van nieuwe reisplannen. “Wat nu in ieder geval zo goed als vast staat, is dat ik eind dit jaar naar Nieuw-Zeeland ga. Ik ga er oud en nieuw vieren. Daarna blijf ik er een paar maanden en zie ik wel.”

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!