6 landen alleen reizen

Dit zijn de nieuwste reistrends voor 2014

Volgens de weermannen is de winter nog niet echt begonnen. En of deze nu nog komt of niet: in begin het nieuwe jaar denken sommigen onder ons al aan de zomer en welke reis ze zullen maken. Vanuit België hun hipste reisformules voor het komende jaar.

Kamperen is hip

Belgen herontdekken de charmes van kampeervakanties – nog nooit was kamperen zo populair. De formule garandeert avontuur en een verbondenheid met de natuur en is daarenboven goed voor de portemonnee. Belgen kiezen voor kwaliteitscampings en gaan vooral naar Frankrijk, Spanje en Duitsland.

De Middellandse Zee, maar dan anders

We gaan nog steeds massaal op vakantie naar de landen rond de Middellandse Zee. Spanje, Portugal, Griekenland, Italië, Kroatië, Turkije of Tunesië winnen zelfs nog aan populariteit. Belgische vakantiegangers ontdekken daarbij steeds meer de minder bekende regio’s in de Middellandse Zeelanden zoals de Spaanse noordkust, het binnenland van Spanje en Portugal, de zuidelijkste regio’s van Italië of het bergachtige noorden van Griekenland.

In het spoor van WOI

Vanaf dit jaar wordt in heel Europa het begin van de Eerste Wereldoorlog herdacht. In Brussel, Berlijn en Wenen worden grote tentoonstellingen gepland, in de Westhoek, Wallonië en Noord-Frankrijk staan tientallen herdenkingen op het programma. De vroegere frontlijnen zijn vandaag toeristische toppers en vaak oorden van verzoening geworden die vanaf 2014 nog meer bezoekers zullen trekken.

Met of zonder kinderen

De gezinnen worden steeds kleiner maar toch is er een groeiende vraag naar grote logies: vaak gaan twee of meer gezinnen samen op reis maar ook de steeds groter wordende groep van nieuw samengestelde gezinnen heeft nood aan vakantieadressen met grote capaciteit. Naast de kindvriendelijke vakantieadressen ontstaan ook steeds meer logies waar kinderen niet welkom zijn. Vooral B&B’s kiezen hiervoor om rust en stilte te garanderen aan koppels.

Mont Ventoux, marathon en motor

Vandaag hebben iets rijpere vakantiegangers een doel voor ogen: ze willen de marathon van New York lopen, de Mont Ventoux met de fiets beklimmen of er op uit trekken met de motor. Dit soort avontuurlijke vakanties zal het komende jaar wellicht nog aan populariteit winnen.

Meer citytrips

Veel mensen die het hele jaar door stress ervaren, willen af en toe een pauze inlassen en ook voor 2014 zal de vraag naar citytrips toenemen. Van een weekendje wandelen in de Kempen, een bezoek aan de IJslandse hoofdstad Reykjavik of in Liverpool op zoek gaan naar The Beatles. Er zijn voldoende originele keuzes voor een lang weekendje weg.

Verre reizen

Verre reizen zijn betaalbaar geworden en liggen nu in het bereik van velen. Noord-Amerika, Thailand, Zuid-Afrika en de Dominicaanse Republiek zijn populaire bestemmingen geworden. Meer en meer landgenoten ontdekken ook nieuwe formules op nieuwe bestemmingen: een ontdekkingsreis door Botswana, een ecologische vakantie in Costa Rica, een avontuurlijke reis door Peru of een trektocht door Mongolië. Vaak wordt een avontuurlijke reis gecombineerd met een afsluitende strandvakantie.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!