zomerflirt of relatiemateriaal

DNA daten op Lowlands deze zomer

Ga je voorlopig niet op vakantie maar wil je deze zomer wel iets bijzonders beleven? Misschien is dit iets voor je.  Na speeddaten, Tinder of een datingsite kun je binnenkort misschien wel op een heel andere manier daten. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) onderzoekt op Lowlands of DNA-dating het daten van de toekomst is. Hoe meer de genen verschillen, hoe beter de match.

Singles & stelltjes

‘We gaan DNA afnemen van stelletjes en singles. We willen kijken of het DNA van koppels meer van elkaar verschilt dan twee random personen’, zegt onderzoeker Karin van der Tuin. ‘Het is goed voor het nageslacht als er veel verschil is.’ Onbewust ga je dus niet af op een familielid, want daarmee heb je veel DNA-overeenkomsten.

Onbewust kiezen mensen vaak een partner die ze lekker vinden ruiken. ‘Daarmee gaan we af op DNA dat anders is.’ Omdat de lichaamsgeur tegenwoordig vaak wordt verdoezeld door deodorant of parfum, is het de vraag of je nog steeds een goede match vindt. ‘Met het verdoezelen van de geur jagen we mogelijk de ideale partner weg.’

Koppelen

Het DNA van de deelnemers wordt afgenomen op Lowlands en vervolgens bij het LUMC getest. ‘De uitslag volgt achteraf.’ Ook kijkt het LUMC dan of er singles zijn die goed bij elkaar passen. ‘Dat zijn mensen die op een aantal punten in hun DNA het meest verschillend zijn.’ Als ze dat willen, brengt het LUMC ze met elkaar in contact.   Wordt DNA-daten de toekomst? ‘Het is niet de heilige graal, maar we willen kijken hoe we het kunnen gebruiken.’

Het LUMC is te vinden in LL Science tijdens Lowlands dat begint op 18 augustus.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!