Doe eens gek! 8 extreme toeristische attracties

Avontuurlijke reizigers en adrenaline junks opgelet! Oddee.com heeft een bijzonder lijstje met extreme toeristische attracties samengesteld.

1. ‘Zwemmen met’ zoutwaterkrokodillen
Zonder de kooi overleef je deze ontmoeting nooit, maar mocht je nu echt de drang niet kunnen weerstaan heel dichtbij een zoutwaterkrokodil te komen, dan biedt deze nieuwe Australische attractie uitkomst.Toch best angstaanjagend zijn de tandafdrukken van het ‘monster’ in de kooi…

2. Base jumpen van een klif in Noorwegen
Nu staat Noorwegen bekend om zijn prachtige landschappen, maar je schijnt er ook extreem goed te kunnen ‘base jumpen’. Voor degenen die niet weten wat dat is: springen van een gigantisch klif. Met parachute, dat dan weer wel.

3. Heftig boottripje in Iguazú
Groter en breder dan de Niagara Falls zijn de watervallen in het natuurpark Iguazú in Argentinië, nabij de grens van Brazilië. Voor zo’n 15 Amerikaanse dollars brengt een gemotoriseerd bootje je dichtbij de bulderende watervallen. Kanttekening: in 2011 zijn 2 toeristen omgekomen omdat de boot tegen de rotsen sloeg…

4. CN Tower Edge Walking

Altijd al eens aan de buitenkant van een mega gebouw willen bungelen? Dan kun je in Toronto je lol op! De CN Tower biedt durfals de mogelijkheid om – met losse handjes – op een ‘richeltje’ van 1,5 meter te balanceren. Uiteraard zit je wel keurig netjes gezekerd aan een touw.

5. Spring in een vulkaan in Chili
Voor wie ‘gewoon’ bungeejumpen allang geen uitdaging meer is, kun je altijd nog overwegen om vanuit een helikopter aan een koord in een actieve vulkaan te springen.

6. El Caminito Del Rey Trekking in Spanje
Een berg beklimmen, maar dan anders. Dat kan in Spanje. Deze weg is zo’n 110 jaar oud en je hoeft niet eens echt een ervaren klimmer te zijn om deze bizarre wandeling te maken. Als je maar minstens 12 jaar bent en geen last van hoogtevrees hebt…

7. Kajakken met walvissen in Alaska
Tuurlijk, een beetje kajakken en vogels spotten is leuk. Soms kun je zelfs zo af en toe een hengeltje uitgooien, terwijl je een beetje in de rondte dobbert. Maar voor wie dit niet uitdagend genoeg is, is er een geweldige kajak trip in Alaska, waarbij je haaien en walvissen tegen kan komen.

8. Balletje rond in Nieuw-Zeeland
Deze extreme sport heet Zorbing en is niet voor de poes. Terwijl je jezelf in een opblaasbare bal propt, rol je keihard de heuvels af. In sommige gevallen worden er ook nog wat opstakels op de ‘baan’ gelegd.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!