digitale reisgidsen

Doe mee & win de digitale reisgids voor taalliefhebbers

Steeds meer toeristen laten de oude vertrouwde reisgidsen links liggen. Ze ontdekken liever in de sociale media op hun smartphones en tablets welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn. Smartphones en tablets vormen daarnaast het ideale platform voor niche-reisgidsen. Die zijn gespecialiseerd in één thema, beslaan een veel groter gebied en blijven jaren bruikbaar. De net verschenen Language Lover’s Guide to Europe past in die toeristische trend.

Taaljournalist Gaston Dorren maakte deze app als vervolg op zijn uitstekend ontvangen boek Taaltoerisme (Scriptum, 2012). Is Taaltoerisme een virtuele reis voor onder de leeslamp, de Language Lover’s Guide to Europe maakt voor de taalliefhebber elke ‘real-life’-vakantie extra boeiend. Steeds boeiender zelfs, want de inhoud van de gids wordt de komende jaren niet alleen geactualiseerd, maar ook aangevuld.

Runen-graffiti

Wat zijn bezienswaardigheden voor taalliefhebbers? Taalmusea uiteraard, zoals die in Duitsland, Hongarije, Frankrijk en Litouwen. Maar ook de gefloten talen van Spaanse, Griekse en Turkse bergdorpen. De optische telegraaf van Napoleon, die her en der nog te zien is. Oude Noorse runen-graffiti op Shetland en in Venetië. Een winkel in tweedehands letters (Parijs). Het Van Dale-museum in Sluis, dat op 4 oktober zijn deuren hoopt te openen. En nog veel meer: 450 items staan er nu in de Language Lover’s Guide to Europe, en de teller loopt nog.

Over Taaltoerisme
De app is het digitale verlengstuk van Dorrens boek ‘Taaltoerisme’, waarover recensenten onder meer schreven:
• ‘Heerlijk boek’, ‘erg goed gedaan’ – NRC Handelsblad (nov. 2012).
• ‘Geestige reisgids’, ‘bijna niet neer te leggen’ – KIJK (dec. 2012).
• ‘Schitterend’, ‘een ware taaldegustatie’ – Over taal (B) (mrt 2013).
 

Download
Kan je niet wachten? De ‘Language Lover’s Guide to Europe’ app is voor € 2,69 in de App Store te downloaden (tinyurl.com/langlover). Geen iPhone of iPad? Voor € 4,50 is de digitale reisgids te bestellen als pdf voor klein scherm, via languageloversguide.com.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!