digitale reisgidsen

Doe mee & win de digitale reisgids voor taalliefhebbers

Steeds meer toeristen laten de oude vertrouwde reisgidsen links liggen. Ze ontdekken liever in de sociale media op hun smartphones en tablets welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn. Smartphones en tablets vormen daarnaast het ideale platform voor niche-reisgidsen. Die zijn gespecialiseerd in één thema, beslaan een veel groter gebied en blijven jaren bruikbaar. De net verschenen Language Lover’s Guide to Europe past in die toeristische trend.

Taaljournalist Gaston Dorren maakte deze app als vervolg op zijn uitstekend ontvangen boek Taaltoerisme (Scriptum, 2012). Is Taaltoerisme een virtuele reis voor onder de leeslamp, de Language Lover’s Guide to Europe maakt voor de taalliefhebber elke ‘real-life’-vakantie extra boeiend. Steeds boeiender zelfs, want de inhoud van de gids wordt de komende jaren niet alleen geactualiseerd, maar ook aangevuld.

Runen-graffiti

Wat zijn bezienswaardigheden voor taalliefhebbers? Taalmusea uiteraard, zoals die in Duitsland, Hongarije, Frankrijk en Litouwen. Maar ook de gefloten talen van Spaanse, Griekse en Turkse bergdorpen. De optische telegraaf van Napoleon, die her en der nog te zien is. Oude Noorse runen-graffiti op Shetland en in Venetië. Een winkel in tweedehands letters (Parijs). Het Van Dale-museum in Sluis, dat op 4 oktober zijn deuren hoopt te openen. En nog veel meer: 450 items staan er nu in de Language Lover’s Guide to Europe, en de teller loopt nog.

Over Taaltoerisme
De app is het digitale verlengstuk van Dorrens boek ‘Taaltoerisme’, waarover recensenten onder meer schreven:
• ‘Heerlijk boek’, ‘erg goed gedaan’ – NRC Handelsblad (nov. 2012).
• ‘Geestige reisgids’, ‘bijna niet neer te leggen’ – KIJK (dec. 2012).
• ‘Schitterend’, ‘een ware taaldegustatie’ – Over taal (B) (mrt 2013).
 

Download
Kan je niet wachten? De ‘Language Lover’s Guide to Europe’ app is voor € 2,69 in de App Store te downloaden (tinyurl.com/langlover). Geen iPhone of iPad? Voor € 4,50 is de digitale reisgids te bestellen als pdf voor klein scherm, via languageloversguide.com.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
Praag vakantie
By Monique ·
7 december 2021

Praag beste bestemming in december

Praag is de beste bestemming om in december een bezoekje te brengen. De hoofdstad van Tsjechië wordt gevolgd door Parijs, Berlijn en Oberhausen.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!