digitale reisgidsen

Doe mee & win de digitale reisgids voor taalliefhebbers

Steeds meer toeristen laten de oude vertrouwde reisgidsen links liggen. Ze ontdekken liever in de sociale media op hun smartphones en tablets welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn. Smartphones en tablets vormen daarnaast het ideale platform voor niche-reisgidsen. Die zijn gespecialiseerd in één thema, beslaan een veel groter gebied en blijven jaren bruikbaar. De net verschenen Language Lover’s Guide to Europe past in die toeristische trend.

Taaljournalist Gaston Dorren maakte deze app als vervolg op zijn uitstekend ontvangen boek Taaltoerisme (Scriptum, 2012). Is Taaltoerisme een virtuele reis voor onder de leeslamp, de Language Lover’s Guide to Europe maakt voor de taalliefhebber elke ‘real-life’-vakantie extra boeiend. Steeds boeiender zelfs, want de inhoud van de gids wordt de komende jaren niet alleen geactualiseerd, maar ook aangevuld.

Runen-graffiti

Wat zijn bezienswaardigheden voor taalliefhebbers? Taalmusea uiteraard, zoals die in Duitsland, Hongarije, Frankrijk en Litouwen. Maar ook de gefloten talen van Spaanse, Griekse en Turkse bergdorpen. De optische telegraaf van Napoleon, die her en der nog te zien is. Oude Noorse runen-graffiti op Shetland en in Venetië. Een winkel in tweedehands letters (Parijs). Het Van Dale-museum in Sluis, dat op 4 oktober zijn deuren hoopt te openen. En nog veel meer: 450 items staan er nu in de Language Lover’s Guide to Europe, en de teller loopt nog.

Over Taaltoerisme
De app is het digitale verlengstuk van Dorrens boek ‘Taaltoerisme’, waarover recensenten onder meer schreven:
• ‘Heerlijk boek’, ‘erg goed gedaan’ – NRC Handelsblad (nov. 2012).
• ‘Geestige reisgids’, ‘bijna niet neer te leggen’ – KIJK (dec. 2012).
• ‘Schitterend’, ‘een ware taaldegustatie’ – Over taal (B) (mrt 2013).
 

Download
Kan je niet wachten? De ‘Language Lover’s Guide to Europe’ app is voor € 2,69 in de App Store te downloaden (tinyurl.com/langlover). Geen iPhone of iPad? Voor € 4,50 is de digitale reisgids te bestellen als pdf voor klein scherm, via languageloversguide.com.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie
By Scott ·
29 september 2023

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!