Doe nog maar een rondje

De titel heeft je vast op het verkeerde been gebracht. Dat was ook een beetje de bedoeling. Bij een rondje denk ik meteen aan een rondje geven in het café. Mogelijk kom je nog met regelmaat in een café, maar dat geldt vooral voor de jongeren onder ons. We gaan het hebben over fietsrondjes, beter voor lijf en leden, dan al die drank.

Fietsweer

We krijgen beter fietsweer! De eerste indicaties voor het weer van de komende weken geven een gunstig beeld. Voor fietsliefhebber alle kans om de schade in te halen. Wat heeft Singlessite.nl  ineens met fietsen, zul je denken. Afgezien dat ik persoonlijk naar mijn werk fiets en met mijn dochter in de afgelopen vakantie zoveel mogelijk al onze bestemmingen met de fiets aflegde, lijkt mij fietsen een manier om als single andere mensen te leren kennen.  Maar ook om omgeven door mooie natuur rust in je drukke bestaan te vinden. Want ook al ben je single, dan wil niet zeggen dat je niks om handen hebt, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen.

Doe nog maar een rondje

Dus als we het nog niet deden, dan is het mogelijk een super idee: fietsen. Voor de nieuwe fietser en voor alle fietsliefhebbers is er goed nieuws. Onlangs is er een nieuwe website vol fietsroutes en praktische tips gelanceerd, fietsrondje.nl. De pagina, onderdeel van Verkeersbureaus.info, is een initiatief van fietsjournalist Bert Sitters en in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs opgezet. Naast praktische informatie en fietstips biedt fietsrondje.nl de lezer ook maandelijks ‘het fietsrondje van de maand’ en ‘het fietspontje van de maand’ aan.

Fietsrondje van de maand

Maandelijks verschijnt op fietsrondje.nl ‘het fietsrondje van de maand’. De ‘rondjes’ zijn bedoeld voor fietsers op zoek naar inspirerende en unieke fietsroutes. Elk fietsrondje bestaat uit een volledige beschrijving en achtergrondinformatie over de geschiedenis, natuur en cultuur van de desbetreffende fietstocht. Als eerste fietsroute van de maand, augustus, is gekozen voor een ronde van 47 kilometer door het Noord-Hollands Duinlandschap. Tijdens deze tocht staan diverse periodes uit de historie van ons land centraal: Willibrord, de graven van Holland en het duinwater als drinkwater. Op 1 september komt het nieuwe Rondje van de Maand op de website. Het rondje van de maand augustus blijft daarna wel op de site staan, maar dan niet meer als rondje van de maand.

Meerdaagse fietsroutes

Naast de maandelijkse fietsrondjes vindt de fietsfanaat ook andere bijzondere en interessante fietsroutes op de pagina van fietsrondje.nl. Zo worden er ook meerdaagse fietsroutes beschreven. De eerste meerdaagse route brengt de fietsliefhebber naar Belgisch-Limburg. Ooit floreerden hier de mijnen, maar sinds 20 jaar worden er geen kolen meer gewonnen. De oude schachttorens staan als industriële monumenten in het landschap en geven de fietsroute een aparte en unieke sfeer.

Pontje van de maand

In eerste instantie dacht ik dat er een typefout stond in het persbericht over deze fietssite, maar het was juist een leuke woordspeling. Pontjes dus in plaats van rondjes. Deze vormen een belangrijke schakel tussen de vele fietsverbindingen van ons land. Soms dienen ze als rustpunt en soms puur als vervoersmiddel. Naast het fietsrondje van de maand verschijnt er ook maandelijks een ‘pontje van de maand’ op de pagina van fietsrondje.nl. Deze maand is de populaire pont ‘Jan Hop’ bij fort Spijkerboor uit de stelling van Amsterdam, ‘pontje van de maand’.

Fietsrondje.nl

Fietsrondje.nl is een initiatief van de fietsjournalist Bert Sitters en is een nieuw onderdeel van verkeerbureaus.info. Dit alles in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs.

Date idee voor singles?

Net als samen een etentje bereiden, is met je nieuwe date een fietstocht maken, een leuk idee. Je bent lekker bezig, je ziet van alles waarover je kunt praten, onderweg kom je langs fraaie plekjes, waar je kunt eten of kunt picknicken. Het is een actieve manier om de ander beter te leren kennen. Kies dan wel een fietsrondje uit dat jou past qua afstand en locatie. Je kunt er natuurlijk ook een groepsevenement van maken, wanneer je meerdere singles bij elkaar kunt krijgen. Daar zitten dan altijd weer nieuwe mensen bij, zodat je kennissenkring kan groeien. Nieuwe mensen ontmoeten is altijd verfrissend. En om terug te komen op de inleiding, op de rondjes in het café, die hoef je natuurlijk niet te laten. Mogelijk was je fiets trouwens toch al je vervoermiddel naar deze bestemming. Heb je twee vliegen in één klap.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!