lastminute boekingen

Dol op reizen? Zet deze wereldse treinreis dan maar op je bucketlist!

Ja, een epische treinreis-rond-de-wereld bestaat echt! In minder dan twee maanden tijd kan je naar vijftien landen op vier continenten. Je bucketlist wordt gewoon verpulverd door deze ultieme railercoaster!

Around the world

‘De trein is altijd een beetje reizen’. Deze oude reclameslogan van de NMBS krijgt een nieuwe dimensie met de Around the World by Rail-trip van de onafhankelijke operator Railbookers. Deze waanzinnige treintrip neemt je mee naar vier continenten, met haltes in meer dan twintig steden en vijf nationale parken.

Europa

Het ultieme bucketlist-avontuur duurt 56 dagen en start in Londen, waar je de trein opstapt om half Europa te doorkruisen. Er zijn onder meer stops voorzien in Genève, Wenen, Rome, Praag, Hamburg, Kopenhagen, Helsinki, … Na het ontdekken van zoveel landen, culturen en monumenten, weet je bucketlist al niet meer waar ‘ie het heeft. En dan heb je nog maar een klein stukje van de reis gedaan.

 

wereldreis met de trein

Azië

Na twee weken Europa spoor je verder naar Sint-Petersburg en Moskou, waar al een eerste Russisch cultuurschokje wacht. Van daaruit brengt de trein je naar de andere kant van de wereld. Na een vijfdaagse treinreis kom je toe in Ulaanbaatar in Mongolië, waar je kampeert in een traditionele yurt op de steppe. Vervolgens zet je koers naar de Chinese Muur, het Terracotta-leger in Xi’an en het bruisende stadsleven in Hongkong.

Australië en VS

Yup, da’s nog altijd maar het halve werk. Na een vlucht kan je beginnen aan de verkenning van Australië, waarbij je het continent doorkruist van Perth naar Sydney. Om vervolgens de oceaan over te steken naar de Verenigde Staten, waar je het ene nationale park na het andere bezoekt, beroemde filmsterren gaat spotten in Los Angeles en het übercoole Chicago ontdekt. De waanzinnige rollercoaster rond de wereld eindigt in – waar anders – New York, the city that never sleeps. Al zal je na deze twee maanden wel wat slaap kunnen gebruiken.

Hoeveel dat grapje moet kosten?

Voor het hele pakket tel je minimum 17.000 euro neer, dat is inclusief begeleide stadswandelingen, busticketjes, ferrytochten, autotransfers, museum- en parkpassen, hotelverblijven en 51 maaltijden. Dat zijn 40 ontbijtjes, 7 lunches en 4 diners in alle uithoeken van de wereld.

Bron: Knack

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!