werken in de zomer

Doorwerken deze zomer: 5 voordelen plus survival tips!

De zon schijnt, gebruinde benen naast azuurblauwe zwembaden domineren Instagram en terrasjes blijven tot ver na middernacht druk bezet. Niet door jou overigens, want jij moet op tijd in bed. Meestal nadat je nogmaals moest antwoorden op de sadistische vraag: “Oh, jij moet wérken, morgen?!” Dat klopt, en dat hoef je zelfs niet eens zo erg te vinden.

5 x positivo!

Want wat als we nu eens die innerlijke positivo aan het woord laten, en de voordelen van vooral géén vakantie in juli en augustus opsommen?

– Je kan buiten seizoen op reis. Niet alleen een stuk goedkoper, je hoeft ook niet af te rekenen met ellenlange wachtrijen voor de ingang van pakweg de Sagrada Familia. Ook huilende kinderen die hun ijsje op de grond laten vallen – in het ergste geval: net op jouw nieuwe sandalen – zitten buiten seizoen veilig op de schoolbanken.

– Je hoeft minder files te trotseren. Afgezien van enkele wegwerkzaamheden hier en daar, kan je over het algemeen heerlijk doorrijden van en naar het werk. Met een beetje fantasie zit je dagelijks op een ontspannende roadtrip. Wat extra summer vibes in de wagen? Daar kan onze vakantieplaylist beslist voor zorgen.

– Rust op het werk. Niet alleen op de baan is het een stuk rustiger, ook op je werk zijn er waarschijnlijk heel wat collega’s (en bazen) die op vakantie zijn. Er stromen minder mails binnen, de sfeer is gemoedelijker en jij hebt eindelijk tijd om die lang op de baan geschoven taakjes aan te pakken.

– Airco. 30 graden buiten? Laat die vakantiegangers maar zeuren dat ze het een hele dag véél te warm hebben. Jij zit lekker fris binnen, en kan toch nog een terrasje meepikken als het ’s avonds wat is afgekoeld.

– Je geniet bewuster. Een ijsje smaakt vijf keer beter als je eerst acht uur lang hard gewerkt hebt. En wat is er nog bijzonder aan een terrasje op zondagmiddag als je er ook al gezeten hebt op maandag, dinsdag én woensdag? Wie minder vrije tijd heeft in de zomer, geniet des te meer van die heerlijke momenten waarop er wel tijd is om te ontspannen.

 

landen alcohol drinken

Heeft het merendeel van jouw vrienden of familie twee maanden vakantie, dan blijft het toch lastig om een evenwicht te vinden tussen samen leuke dingen doen en toch fris op het werk te verschijnen de volgende dag. Herkenbaar? Deze 3 tips maken het makkelijker.

  1. Mijd sociale media

Die sms’jes om samen te gaan zwemmen of een fietstocht te maken, zijn zo al pijnlijk genoeg, terwijl jij vastgekluisterd zit aan je bureaustoel. Ga jezelf niet kwellen door Instagram en Facebook af te schuimen, scrollend door de vakantiefoto’s van anderen. Concentreer je op jouw werk, en weet dat je na de uren ook leuke dingen kan gaan doen. Of over enkele weken, wanneer de andere vakantiegangers weer druk aan het werk zijn…

  1. Hoogmoed komt voor de val

Een gezellig avondje op café waar de drankjes rijkelijk blijven vloeien, hoort bij de zomer. Tot je plots beseft dat jij de enige bent die zichzelf de volgende ochtend om zeven uur uit bed moet slepen. Tenzij je echt heel onaangenaam gezelschap bent, zal niemand behalve jezelf je eraan herinneren dat je beter op tijd huiswaarts keert om nog voldoende uurtjes slaap te scoren. Een drankje – of vier, of vijf – maakt je al snel overmoedig, (‘vijf uurtjes slapen is ook wel voldoende!’) waar je de volgende ochtend wel eens spijt van kan krijgen. Zorg ervoor dat je toch op tijd gaat slapen, zodat de volgende werkdag geen marteling wordt omdat je te moe bent.

  1. Neem af en toe rust

Natuurlijk willen mensen met veel vakantie élke dag wel iets leuks gaan doen. En hoe verleidelijk het ook klinkt: druk die Fear Of Missing Out de kop in, en blijf ook af en toe een avondje thuis om de batterijen op te laden. Of om al rustig een vakantie buiten seizoen te plannen, bijvoorbeeld.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!