huren appartement vakantie

Drie verrassende alternatieven voor Airbnb

Voor je vakantie een kamer of appartement via Airbnb boeken; het is de laatste jaren steeds gangbaarder geworden. Een verblijf huren via een particulier is vaak voordeliger dan het huren van een reguliere vakantiewoning of hotelkamer, en het geeft je bovendien de kans om je even een “local” te voelen. Airbnb is echter lang niet het enige platform dat je de mogelijkheid biedt om via particulieren een onderkomen te regelen en daardoor een unieke reis te beleven. We hebben drie verrassende alternatieven voor je op een rijtje gezet.

PaulCamper

Een roadtrip maken met een camper; wie heeft het niet op zijn bucketlist staan? Rondrijden in je eigen huisje op wielen lijkt wel het toonbeeld van ultieme vrijheid. Maar zelf een camper aanschaffen is nu eenmaal niet goedkoop, vooral als je liever voor een eenmalig camperavontuur gaat. Via PaulCamper huur je een camper van een particuliere bezitter. Eerst kies je online een camper die je aanspreekt en die beschikbaar is in de periode waarin jij wilt reizen. Vervolgens wordt je in contact gebracht met de verhuurder en kun je de camper bezichtigen. Mocht je daarna nog steeds interesse hebben, dan doet de verhuurder een aanbod, waarna de deal online kan worden afgerond. In de onderstaande video wordt nog eens uitgelegd hoe het platform werkt.

Camptoo

Het Nederlandse platform Camptoo is vergelijkbaar met PaulCamper, maar richt zich ook op de verhuur van caravans. Op de website selecteer je eerst in wat voor voertuig je graag vakantie wilt vieren; je geeft aan of je een camper of caravan wilt huren en waar en wanneer je het voertuig op wilt halen en kunt bijvoorbeeld ook filteren op een bepaald aantal slaapplaatsen. Heb je vervolgens een favoriet gekozen, dan kun je de eigenaar vrijblijvend vragen stellen of meteen een reservering aanvragen. Kies je voor een caravan, check dan altijd even of je auto deze kan trekken. Ook moet je auto in dat geval natuurlijk voorzien zijn van een trekhaak, maar die is via Rameder gemakkelijk online aan te schaffen.

NightSwapping

Wil je echt goedkoop op vakantie? Dan is het platform NightSwapping wellicht een goede optie voor jou. NightSwapping werkt op basis van een ruilsysteem. Door andere leden van het platform in jouw huis te laten overnachten, verzamel je punten in je ‘NightWallet’. Deze punten kun je vervolgens inzetten om een onderkomen op jouw vakantiebestemming te regelen. Je hebt daarbij de optie om een huis met de bewoners te delen, maar kunt er ook voor kiezen om een woning te huren van iemand die zelf op reis is. Hoewel de overnachtingen zelf niets kosten (tenzij je ervoor kiest om niet met punten, maar gewoon met geld te betalen), betaal je bij iedere boeking wel een vast bedrag aan boekingskosten. In de onderstaande video wordt geïllustreerd welke mogelijkheden je met NightSwapping hebt.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!