huren appartement vakantie

Droomparken maakt werk van alleen op vakantie

Het aantal eenpersoons-huishoudens neemt al jaren toe. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die er even een periode alléén op uit willen trekken. De totale doelgroep van single reizigers groeide afgelopen jaar met 7%. Voor Droomparken reden om daar een specifiek aanbod voor te ontwikkelen; de Solo Retreat.

De pilot versie van de Solo Retreat werd vandaag gepresenteerd op Droompark De Zanding in Otterlo.

Andries Bruil, directielid van de EuroParcs / Droomparken groep, wil een nieuwe markt aanboren met deze introductie. In eerste instantie worden er enkele Solo Retreats geplaatst op De Zanding. Daar wordt ook goed gekeken welke doelgroepen er op afkomen en welke aanvullende voorzieningen er gewenst zijn. “We plaatsen de accommodaties in blokken van 5 bij elkaar, maar wel zodanig dat iedereen echt privacy heeft. Door de accommodaties te clusteren wordt het wel makkelijk gemaakt om contact te maken met andere gasten. Als de pilot aanslaat, dan worden er meerdere Solo Retreats geplaatst op andere parken van Droomparken en EuroParcs.” De eerstvolgende locaties zijn: Droompark Beekbergen (Beekbergen), Droompark Marina Strandbad (Olburgen) en Droompark Maasduinen (Belfeld).

Nieuw concept

Bruil over conceptontwikkeling door Droomparken: “We zijn continu op zoek naar nieuwe concepten en innovaties in de vakantiemarkt. Onze eerdere introductie van tiny houses is bijzonder goed aangeslagen. Dat is inmiddels ons best verhurende product. We hebben de de smaak daarmee goed te pakken.”

De Solo Retreat lijkt qua uiterlijk en afwerking vrij veel Trek-in die werd geïntroduceerd door Trekkerhutten. De inrichting is vrij basic. Je hebt een slaap/leefruimte met daarin o.a. een klein keukentje. Daarnaast is er een badkamer met toilet en douche. Door de aanwezigheid van een tafel en stoel kun je de Solo Retreat ook prima gebruiken om even te werken (Doelgroep digital nomads).

Me-time

In het persbericht wordt het gebruik omschreven als “De Solo Retreat-recreatiewoning is de perfecte eigentijdse oplossing voor wie even alleen wilt zijn: relaxed recreëren, in retraite gaan of een project oppakken. Om jezelf wat me-time te gunnen, om toch nog aan dat boek te werken, yoga te kunnen doen in een natuurlijke omgeving of je over te geven aan mindfulness momenten, het kan hier allemaal.”

Meer informatie: www.droomparken.nl

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!