huren appartement vakantie

Droomparken maakt werk van alleen op vakantie

Het aantal eenpersoons-huishoudens neemt al jaren toe. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die er even een periode alléén op uit willen trekken. De totale doelgroep van single reizigers groeide afgelopen jaar met 7%. Voor Droomparken reden om daar een specifiek aanbod voor te ontwikkelen; de Solo Retreat.

De pilot versie van de Solo Retreat werd vandaag gepresenteerd op Droompark De Zanding in Otterlo.

Andries Bruil, directielid van de EuroParcs / Droomparken groep, wil een nieuwe markt aanboren met deze introductie. In eerste instantie worden er enkele Solo Retreats geplaatst op De Zanding. Daar wordt ook goed gekeken welke doelgroepen er op afkomen en welke aanvullende voorzieningen er gewenst zijn. “We plaatsen de accommodaties in blokken van 5 bij elkaar, maar wel zodanig dat iedereen echt privacy heeft. Door de accommodaties te clusteren wordt het wel makkelijk gemaakt om contact te maken met andere gasten. Als de pilot aanslaat, dan worden er meerdere Solo Retreats geplaatst op andere parken van Droomparken en EuroParcs.” De eerstvolgende locaties zijn: Droompark Beekbergen (Beekbergen), Droompark Marina Strandbad (Olburgen) en Droompark Maasduinen (Belfeld).

Nieuw concept

Bruil over conceptontwikkeling door Droomparken: “We zijn continu op zoek naar nieuwe concepten en innovaties in de vakantiemarkt. Onze eerdere introductie van tiny houses is bijzonder goed aangeslagen. Dat is inmiddels ons best verhurende product. We hebben de de smaak daarmee goed te pakken.”

De Solo Retreat lijkt qua uiterlijk en afwerking vrij veel Trek-in die werd geïntroduceerd door Trekkerhutten. De inrichting is vrij basic. Je hebt een slaap/leefruimte met daarin o.a. een klein keukentje. Daarnaast is er een badkamer met toilet en douche. Door de aanwezigheid van een tafel en stoel kun je de Solo Retreat ook prima gebruiken om even te werken (Doelgroep digital nomads).

Me-time

In het persbericht wordt het gebruik omschreven als “De Solo Retreat-recreatiewoning is de perfecte eigentijdse oplossing voor wie even alleen wilt zijn: relaxed recreëren, in retraite gaan of een project oppakken. Om jezelf wat me-time te gunnen, om toch nog aan dat boek te werken, yoga te kunnen doen in een natuurlijke omgeving of je over te geven aan mindfulness momenten, het kan hier allemaal.”

Meer informatie: www.droomparken.nl

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!