Duiken

Duiken op Curaçao op elk niveau

Curaçao is een heerlijk eiland om te verblijven, zij beschikt over prachtige witte stranden, restaurants, uitgaansgelegenheden en natuurlijk fantastische duiklocaties.Een heerlijke plek voor een gezellige groepsreis. Of je nu wilt gaan duiken, het eiland wil verkennen, op het strand wilt liggen, paardrijden, salsadansen, uitgaan of genieten van de mooie natuur, Curaçao heeft het allemaal te bieden.

Duiken op elk niveau

Curaçao is door haar makkelijk toegankelijke duikstekken, helder zicht onder water en de geringe stroming geschikt voor duikers van elk niveau. Willemstad is leuk om te gaan winkelen en na afloop van een lekker verkoelend drankje te genieten op een van de vele terrasjes. Wil je genieten van het nachtleven op Curaçao dan is Mambo Beach daar de perfecte locatie voor.

Alle duiklocaties zijn prima geschikt voor (zelfstandig) kantduiken. Een aantal bekende duikstekken zijn o.a. Tugboat en Superiour Producer, maar je hebt ook het vliegtuigwrak en de mooie duiklocaties Porto Marie, Carpile, Vaersenbaai, Barracuda point, Caracasbaai, Jan Thiel etc. Ga lekker plonzen in een van de 65 duikstekken die Curaçao rijk is.

Onbeperkt en onbegeleid duiken

Wil je zelfstandig duiken of snorkelen dan ben je het best af met een gehuurd appartement met een huisrif Dit biedt de ultieme mogelijkheid onbeperkt te duiken. Je loopt zo het water in om het prachtige onderwaterleven van Curaçao van dichtbij te bewonderen.

Duiken onder begeleiding

Wanneer je beschikt over een duikbrevet en de onderwaterwereld op Curaçao echt wilt leren kennen, kies er dan voor om met een duikgids te gaan duiken. Zij hebben een goede kennis van het eiland en laten je de mooiste duikplekken zien. Omdat de meeste duiklocaties vanaf de kant te bereiken zijn, wordt er met een personenbusje naar de verschillende locaties gereden. De riffen op Curaçao liggen zeer dicht onder de kust zodat het niet nodig is om ver uit te zwemmen.

PADI Open Water cursus

Je kunt nog niet duiken? Geen probleem! Dan kun je dat in Curacao gaan leren. Onder begeleiding van een professionele PADi Instructeur behaal je binnen 4 dagen het felbegeerde Open Water brevet. Daarna mag je, natuurlijk altijd met een buddy, zelfstandig duiken tot een diepte van 18 meter. Ontdek de onderwaterwereld!

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!