parkeerkosten vliegveld

Duitse vliegvelden aanzienlijk goedkoper, België duurder

De parkeertarieven op Nederlandse vliegvelden verschillen sterk van de tarieven in onze buurlanden. Duitsland is voordeliger, België duurder. Binnen de landsgrenzen zijn de verschillen beperkt. Nederlandse vliegvelden lijken elkaars consumentenprijzen goed in de gaten te houden. Dit blijkt uit het Herfstrapport 2014 ‘Parkeren op het vliegveld’ van de onafhankelijke reiswebsite Vliegveldinfo.nl.

Voor een week parkeren op een vliegveld in Nederland betalen reizigers gemiddeld 62 euro. In Duitsland is parkeren twee tientjes goedkoper, in België zijn reizigers juist een tientje meer kwijt. Het afgelopen halfjaar zijn de gemiddelde parkeertarieven op de vijftien onderzochte vliegvelden nauwelijks gewijzigd.

Parkeertarieven Nederlandse vliegvelden in evenwicht

Op drie van de vijf Nederlandse vliegvelden zijn de tarieven van de goedkoopste parkeermogelijkheid nagenoeg gelijk. Groningen Airport Eelde en Rotterdam The Hague Airport hanteren exact dezelfde prijzen voor 3 dagen en voor 1 week parkeren: respectievelijk 35 euro en 55 euro. Eindhoven Airport is iets goedkoper voor een weekend (33 euro) en iets duurder voor een week parkeren (59 euro). Maastricht Aachen Airport is als regionale luchthaven relatief duur. Amsterdam Airport Schiphol is de duurste parkeerluchthaven van Nederland, maar hier kunnen reizigers gebruik maken van het goedkopere Schiphol Smart Parking (reserveren verplicht).

Langer parkeren in Duitsland

In Duitsland doet zich een ander fenomeen voor. Hier loont het om langer te parkeren. In Duitsland verschillen de prijzen voor 3 dagen en 1 week parkeren niet of nauwelijks van elkaar. Op Keulen Bonn Airport en Düsseldorf Airport is er zelfs helemaal geen prijsverschil tussen beide periodes.

“Mede hierdoor is een week parkeren op een Duits vliegveld goedkoop in vergelijking met Nederland en België,” aldus oprichter van Vliegveldinfo.nl Guus Wantia. “Van de zes Duitse luchthavens staan er vijf in de top 5 goedkoopste vliegvelden voor een week parkeren, een duidelijk beeld!”. Bremen Airport is op plek 12 een uitzondering, maar nog altijd aanzienlijk goedkoper dan de twee grootste luchthavens van België, Zaventem en Charleroi.

Brugge snelste stijger, Düsseldorf grootste daler

Oostende Brugge Airport, het op een na kleinste vliegveld van België, verhoogde als enige luchthaven de parkeertarieven in het afgelopen halfjaar. Op Düsseldorf Airport gingen de parkeerkosten juist omlaag. Voorheen betaalden reizigers op het Duitse vliegveld hetzelfde tarief op de parkeerterreinen P24, P25 en P26. Deze zomer werd het parkeertarief op P26 verlaagd naar 35,20 euro voor 8 dagen parkeren. Düsseldorf heeft een nog goedkopere parkeermogelijkheid (P13, 32 euro voor 8 dagen), maar dit parkeerterrein is slechts beperkt geopend (van 3 juli tot 3 november 2014).

Over het Herfstrapport 2014 ‘Parkeren op het vliegveld’

In het Herfstrapport 2014 ‘Parkeren op het vliegveld’ vergelijkt Vliegveldinfo.nl de parkeertarieven van vijf Nederlandse, vier Belgische en zes Duitse luchthavens door te kijken naar de kosten van een parkeerplek voor een periode van drie dagen en een week. Om tot een goede vergelijking te komen heeft Vliegveldinfo.nl de inrijtarieven van de goedkoopste parkeermogelijkheden van ieder vliegveld met elkaar vergeleken.

3 dagen

  Land Gemiddeld parkeertarief
1. (1) Duitsland € 37
2. (2) Nederland € 40,50
3. (3) België € 43

 

7 dagen / 1 week

  Land Gemiddeld parkeertarief
1. (1) Duitsland € 43,50
2. (2) Nederland € 62
3. (3) België € 71,50

 

3 dagen

  Vliegveld Parkeertarief
1. (1) Münster Osnabrück Airport € 15
2. (2) Oostende Brugge Airport € 24 (+ € 3)
3. (3) Eindhoven Airport € 33
4. (4) Groningen Airport Eelde € 35
4. (4) Rotterdam The Hague Airport € 35
6. (8) Düsseldorf Airport € 35,20 (- € 8,80)
7. (6) Weeze Airport € 36
8. (7) Dortmund Airport € 39
9. (9) Luik Airport € 45
10. (10) Maastricht Aachen Airport € 46
11. (11) Bremen Airport € 48
12. (12) Brussels Airport € 49
12. (12) Keulen Bonn Airport € 49
14. (14) Charleroi Airport € 53
15. (15) Amsterdam Airport Schiphol € 53,50

 

7 dagen / 1 week

  Vliegveld Parkeertarief
1. (1) Münster Osnabrück Airport € 27
2. (2) Düsseldorf Airport € 35,20 (- € 8,80)
3. (3) Dortmund Airport € 45
3. (3) Weeze Airport € 45
5. (5) Keulen Bonn Airport € 49
6. (7) Groningen Airport Eelde € 55
6. (7) Rotterdam The Hague Airport € 55
8. (5) Oostende Brugge Airport € 56 (+ € 7)
9. (9) Eindhoven Airport € 59
10. (10) Luik Airport € 60
10. (10) Maastricht Aachen Airport € 60
12. (12) Bremen Airport € 60,50
13. (13) Amsterdam Airport Schiphol € 79,90
14. (14) Charleroi Airport € 81
15. (15) Brussels Airport € 89

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!