vakantieliefde

Duitsers en Spanjaarden beste vakantieliefdes

Spanjaarden en Duitsers worden bestempeld als de beste vakantieliefdes. Dat blijkt uit onderzoek van vakantievergelijkingssite Zoover onder ruim 1000 Nederlanders die weleens een vakantieliefde hebben gehad.

Nederland-Duitsland

Volgens 13% van de Nederlanders komen de leukste vakantieliefdes uit Duitsland. Samen met Spanjaarden staan ze daarmee op een gedeelde eerste plek als het gaat om vakantieliefdes. We komen ze alleen niet tegen in Duitsland, slechts 7% van de liefdesescapades vindt daar plaats. In Spanje en Frankrijk scharrelen we wel veel, respectievelijk 22 en 14 procent van de avontuurtjes vindt daar plaats.

De moves van de  Italianen doen het net iets minder goed, 12% geeft aan dat zijn of haar leukste vakantieliefde een Italiaan was. Op een gedeelde derde plaats staan de Turken en de Fransozen met 11% van de stemmen.

Portugezen en Oost-Europeanen zien we niet staan

Het minst vaak hebben Nederlanders een vakantieliefde getroffen uit Oost-Europa of Portugal, slechts 4% zegt ooit een romance met hen te hebben gehad. Ook Belgische vakantiegangers zijn niet populair, slechts 5% geeft aan dat zijn of haar leukste vakantieliefde een Belg was. Voor de Scandinaviër lopen we ook niet bepaald warm (6%).

Top 6 vakantieliefdes

      Nationaliteit vakantieliefde  /       In welk vakantieland komen we ze tegen?

1.                Spanje 13%              /       Spanje 22%

2.                Duitsland13%           /       Frankrijk 13%

3.                Italië 12%                 /       Italië 14%

4.                Frankrijk 11%           /       Turkije 8%

5.                Turkije 11%              /       Griekenland 8%

 6.                Griekenland 9%        /       Duitsland 7%   
Bron: persbericht Zoover

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!