vakantieliefde

Duitsers en Spanjaarden beste vakantieliefdes

Spanjaarden en Duitsers worden bestempeld als de beste vakantieliefdes. Dat blijkt uit onderzoek van vakantievergelijkingssite Zoover onder ruim 1000 Nederlanders die weleens een vakantieliefde hebben gehad.

Nederland-Duitsland

Volgens 13% van de Nederlanders komen de leukste vakantieliefdes uit Duitsland. Samen met Spanjaarden staan ze daarmee op een gedeelde eerste plek als het gaat om vakantieliefdes. We komen ze alleen niet tegen in Duitsland, slechts 7% van de liefdesescapades vindt daar plaats. In Spanje en Frankrijk scharrelen we wel veel, respectievelijk 22 en 14 procent van de avontuurtjes vindt daar plaats.

De moves van de  Italianen doen het net iets minder goed, 12% geeft aan dat zijn of haar leukste vakantieliefde een Italiaan was. Op een gedeelde derde plaats staan de Turken en de Fransozen met 11% van de stemmen.

Portugezen en Oost-Europeanen zien we niet staan

Het minst vaak hebben Nederlanders een vakantieliefde getroffen uit Oost-Europa of Portugal, slechts 4% zegt ooit een romance met hen te hebben gehad. Ook Belgische vakantiegangers zijn niet populair, slechts 5% geeft aan dat zijn of haar leukste vakantieliefde een Belg was. Voor de Scandinaviër lopen we ook niet bepaald warm (6%).

Top 6 vakantieliefdes

      Nationaliteit vakantieliefde  /       In welk vakantieland komen we ze tegen?

1.                Spanje 13%              /       Spanje 22%

2.                Duitsland13%           /       Frankrijk 13%

3.                Italië 12%                 /       Italië 14%

4.                Frankrijk 11%           /       Turkije 8%

5.                Turkije 11%              /       Griekenland 8%

 6.                Griekenland 9%        /       Duitsland 7%   
Bron: persbericht Zoover

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!