mooi weer vakantie

Duurste strand in Nederland te vinden op Vlieland

Online reisorganisatie TravelBird heeft de jaarlijkse Strand Prijsindex uitgebracht waarin meer dan 300 badplaatsen in meer dan 90 landen wereldwijd staan gerangschikt. In Nederland blijkt een dagje strand in Vlieland het duurst te zijn.

  • Anse Vata, Nieuw-Caledonië is het meest exclusieve strand in de index met een totale prijs van € 78,57 voor een dagje strand.
  • Cua Dai Beach, Vietnam is het goedkoopste strand met een totale prijs van € 13,44.
  • Vlieland is het duurste strand in Nederland, waar je voor een dagje € 53.26 betaalt.

Met de voorgaande twee onderzoeken als basis, bevat de 2018 index ook een nieuwe factor; de faciliteitskosten. Hiervoor is gekeken naar een eventuele toegangsprijs en de kosten van het huren van een ligstoel en parasol. De prijzen in de nieuwe index kunnen redelijk verschillen met de prijzen van vorige jaren vanwege schommelingen in de wisselkoers en verandering in de kosten van levensonderhoud.

Het doel van de index is om reizigers te inspireren en hen te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze bij het bepalen van een bestemming. De ranking toont je op welk strand je waar voor je geld krijgt en welke locaties een exclusievere ervaring bieden, doordat TravelBird elke bestemming gerangschikt heeft op basis een volledige dag langs de kust.

Populaire stranden

Voor een duidelijke rangschikking van de strandprijzen van over de hele wereld heeft TravelBird eerst gekeken naar een uitgebreid overzicht van de meest populaire stranden ter wereld. Hierbij werd specifiek aandacht besteed aan de toename van aantrekkelijkheid van ‘s werelds meest unieke kustbestemmingen als gevolg van recente reistrends. Vervolgens heeft de reisspecialist de lijst teruggebracht naar iets meer dan 300 bestemmingen.

Vijf factoren

Om de betaalbaarheid van ieder strand te berekenen werden er vijf essentiële factoren berekend, met daarnaast ook nog de faciliteitskosten (toegangsprijs en de kosten van een ligstoel en parasol) als nieuwe toevoeging tot de Strand Prijsindex. De essentiële factoren zijn de kosten van een fles zonnecrème (200ml), een fles water (500ml), een biertje (een flesje van 33cl), lunch (inclusief een drankje en dessert per persoon) en een ijsje. De totale kosten zijn op basis van deze zes factoren berekend om betaalbaarheid en rangschikking van iedere kustbestemming vast te stellen.

Moeilijk kiezen

“Een dagje strand is voor de meeste reizigers van over de hele wereld een essentieel deel van een vakantie, maar daardoor kan het ook moeilijk zijn om te kiezen uit de talloze droombestemmingen. Om reizigers die hun nieuwe vakantie al aan het plannen zijn te helpen hebben wij onze Strand Prijsindex voor het derde jaar op een rij uitgebracht. Wij proberen reizigers te inspireren om een spannende nieuwe badplaats die wij dit jaar in onze ranking hebben toegevoegd, te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige eiland Ruissalo in de riviermonding van het Finse Turku of het populaire Vlissingen in Zeeland.” zegt Fiona Vanderbroeck, de Chief Traveller Officer van TravelBird.

Plekken vinden

“Wat ons opvalt is dat social media de manier waarop wij de wereld ontdekken verandert. Reizigers gebruiken Instagram, Facebook en Pinterest als middel om authentieke en lokale ervaringen op te doen en afgelegen bestemmingen op te zoeken. Met zoveel opties en eindeloze inspiratie hopen wij dat deze Index reizigers zal helpen het beste strand voor hun behoeften te kiezen wat misschien zal leiden tot een reis naar een van de unieke strandbestemmingen.”

De resultaten van de volledige lijst met stranden is hier te vinden.

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!