Duurzaam reizen belangrijk thema Vakantiebeurs 2010

Komende week vindt de Vakantiebeurs weer plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Dinsdag is de officiële start voor vakbezoekers en media. Van woensdag tot en met zondag is het publiek welkom op de Vakantiebeurs. Ook dit jaar zullen vele reizigers inspiratie opdoen voor de komende zomervakantie.

Dit jaar is er veel aandacht voor Duurzaam Reizen. Zo zal Travel Foundation aanwezig zijn met 3 stands om de reiziger te informeren over duurzaam reizen en zal Minister van Buitenlandse zaken Maxime Verhagen woensdag 13 januari een speciale bijeenkomst ‘Duurzaam toeristisch ondernemen in de praktijk’ voor de reissector openen.

Het is mooi dat er veel aandacht is voor Duurzaam Reizen. Echter, het thema is vooral gericht op de reisbranche zelf en minder op de consument. Binnen de reisbranche komt er steeds meer aandacht voor Duurzaam Reizen, maar de gemiddelde reiziger heeft eigenlijk geen flauw idee wat duurzaam reizen inhoudt, zo blijkt o.a. uit een filmpje gemaakt op de Vakantiebeurs in 2009. Lees en kijk verder op het Travel Blog.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!