duurzame reizen

Duurzame reizen steeds populairder

Op zoek naar een duurzame vakantiebestemming? Dan ben je de enige niet. De Nederlandse boekingssite Bookdifferent.com meldt dat er twee keer zoveel hotelboekingen zijn door reizigers na de ondertekening van een convenant met de overheid vorige week.

Het aantal bezoekers op de website verdrievoudigde maar liefst! Bij Bookdifferent.com kunnen reizigers zien hoe duurzaam een hotel of bestemming is. En dat is voor de reiziger vandaag de dag kennelijk van belang.

Eco label

‘Afgelopen week hadden we opeens 3500 bezoekers per dag en verdubbelde het aantal boekingen’, zegt marketingmanager Lonneke de Kort. ‘Er worden boekingen gedaan in Finland en Australië, maar ook in Roermond en Veendam. Dat zijn groene opties en dus beter voor de wereld.’ Tien touroperators, onderzoekinstellingen en beoordelingssite Zoover werken voor het eerst samen.

Op de website van Bookdifferent.nl, eigendom van een Nederlandse stichting, staan sinds kort 550.000 hotels en 1.000 vakantiebestemmingen met hun duurzaamheidsscore. Slechts 6.500 hotels en 41 bestemmingen mogen zich volgens de makers groen noemen. ‘Door een eco-label te koppelen aan een hotel, wordt de sector wakker geschud. Hotels krijgen meer aandacht voor duurzaamheid omdat ze zo goed mogelijk voor de dag willen komen.’

Duurzaamheid & Goede Doelen

Manager De Kort denkt niet dat reizigers in een andere stad gaan zitten, om in een groen hotel te kunnen verblijven. ‘Maar door genoeg eco gecertificeerde hotels aan te bieden, hopen we dat er uiteindelijk ook meer groen geboekt wordt.’ Nu zijn eenderde van alle boekingen die gedaan worden via de website ‘groene’ hotels.

Via bookdifferent.com,kan de consument ook aan een goed doel doneren. De helft van de omzet van de website gaat naar goede doelen. De klant kiest zelf waaraan hij of zij wil doneren. ‘Zo kan de boeker genieten van een vakantie, wetende dat goede doelen worden geholpen en het hotel een duurzame keuze is.’

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!