duurzame reizen

Duurzame reizen steeds populairder

Op zoek naar een duurzame vakantiebestemming? Dan ben je de enige niet. De Nederlandse boekingssite Bookdifferent.com meldt dat er twee keer zoveel hotelboekingen zijn door reizigers na de ondertekening van een convenant met de overheid vorige week.

Het aantal bezoekers op de website verdrievoudigde maar liefst! Bij Bookdifferent.com kunnen reizigers zien hoe duurzaam een hotel of bestemming is. En dat is voor de reiziger vandaag de dag kennelijk van belang.

Eco label

‘Afgelopen week hadden we opeens 3500 bezoekers per dag en verdubbelde het aantal boekingen’, zegt marketingmanager Lonneke de Kort. ‘Er worden boekingen gedaan in Finland en Australië, maar ook in Roermond en Veendam. Dat zijn groene opties en dus beter voor de wereld.’ Tien touroperators, onderzoekinstellingen en beoordelingssite Zoover werken voor het eerst samen.

Op de website van Bookdifferent.nl, eigendom van een Nederlandse stichting, staan sinds kort 550.000 hotels en 1.000 vakantiebestemmingen met hun duurzaamheidsscore. Slechts 6.500 hotels en 41 bestemmingen mogen zich volgens de makers groen noemen. ‘Door een eco-label te koppelen aan een hotel, wordt de sector wakker geschud. Hotels krijgen meer aandacht voor duurzaamheid omdat ze zo goed mogelijk voor de dag willen komen.’

Duurzaamheid & Goede Doelen

Manager De Kort denkt niet dat reizigers in een andere stad gaan zitten, om in een groen hotel te kunnen verblijven. ‘Maar door genoeg eco gecertificeerde hotels aan te bieden, hopen we dat er uiteindelijk ook meer groen geboekt wordt.’ Nu zijn eenderde van alle boekingen die gedaan worden via de website ‘groene’ hotels.

Via bookdifferent.com,kan de consument ook aan een goed doel doneren. De helft van de omzet van de website gaat naar goede doelen. De klant kiest zelf waaraan hij of zij wil doneren. ‘Zo kan de boeker genieten van een vakantie, wetende dat goede doelen worden geholpen en het hotel een duurzame keuze is.’

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!