bespaar tips vakantie

Echt goedkoop op vakantie: 10 bespaartips

Een beetje ervaren reiziger hoef je niet uit te leggen dat een all inclusive vakantie naar Spanje goedkoper is dan een verre reis naar Thailand. Toch hoef je niet altijd voor een all-inclusive pakketreis te kiezen als je goedkoop op vakantie wilt. Althans, dat zegt reisorganisatie Expedia.nl.

Op zoek naar een goedkope vakantie? Deze 10 bespaartips geven ze je alvast mee:

1. Kies een bestemming waar de euro sterk staat ten opzichte van de lokale munt. Hierdoor krijg je altijd meer waar voor je geld. Ben je goedkoper uit met eten, drankjes en andere vakantie-activiteiten.

2. Soms moet je er extra voor reizen, maar door aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen kun je door elders op te stappen honderden euro’s besparen. Als je voor een KLM-vlucht bijvoorbeeld niet op Schiphol maar op station Brussel opstapt, om vervolgens met de Thalys naar Schiphol te reizen, kun je honderden euro’s besparen. Ook met een tussenstop kan je soms veel geld besparen. Extra tip: vliegen op maandag is voordeliger dan in het weekend.

3. Door het samen boeken van vlucht en hotel in een pakketreis kun je soms tot 200 euro besparen. Als je boekt via je smartphone kun je bij veel reisaanbieders nog verder besparen, soms wel tot 40 procent.

4. Boek activiteiten zoals tours en excursies voor vertrek naar je vakantiebestemming. Dan bespaar je misschien niet alleen geld, maar ook nog eens tijd als je eenmaal op je bestemming bent.

5. Als je gaat parkeren op een vliegveld, kijk dan of je een goeie parkeerdeal kunt krijgen. Veel bedrijven of hotels rondom de luchthaven hebben vaak aanbiedingen om je auto voor langere tijd te parkeren. Je kunt flink besparen door goed op dit soort ‘parkeeraanbiedingen’ te letten.

6. Zit de toeristenbelasting al bij de prijs inbegrepen? Vooral bij een langer verblijf in de zomervakantie kan dit bedrag behoorlijk oplopen. Let er daarom altijd goed of dit bedrag erbij in zit wanneer je een accommodatie boekt.

7. Boek een ziektekostenverzekering voor vertrek om eventueel hoge medische kosten te vermijden als je ziek wordt of gewond raakt. Als je binnen Europa reist, kun je gratis een Europese verzekeringspas online aanvragen. Kosten van medische behandelingen kunnen dan een stuk lager of zelfs gratis zijn.

8. Kijk of er een maaltijd bij je vlucht in zit, zodat je op het vliegveld geen geld hoeft uit te geven aan een maaltijd. Op het vliegveld zijn de prijzen voor maaltijden namelijk behoorlijk hoog.

9. Kijk goed naar alle extra’s als je een hoteldeal boekt. Een hotelaanbieding kan soms heel goedkoop lijken, maar als je veel moet betalen voor WiFi of als maaltijden niet zijn inbegrepen, bespaar je uiteindelijk helemaal niets en betaal je soms zelfs meer dan wanneer je gewoon de standaardprijs had geboekt.

10. Sluit altijd een reisverzekering af. Zo kun je enorme rekeningen achteraf voorkomen als er iets mis gaat tijdens je vakantie.

Bron: Expedia

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!