Een kijkje achter de schermen bij… Crusj!

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wie er nou achter een reisorganisatie zitten? In deze nieuwe rubriek van Single2Travel nemen we een kijkje achter de schermen bij diverse reisorganisaties. Deze week spreken we met Crusj!

  

Aan het woord…

Mijn naam is Emma Blanchard. Ik ben 28 jaar en mede-eigenaar/managing-director van Crusj. Ik krijg de vrije hand van de andere eigenaren van Crusj en kan dus alles doen zoals ik het wil. Deze enorme vrijheid is fantastisch. Ik ben zelf overigens geen single.

Mijn grote passie is, hoe kan het ook anders, reizen. Ik ben nog nooit in Azië geweest en hoop dat ik binnenkort tijd heb om een mooie trip naar de Filipijnen te maken.

Mijn bijnaam is de “Rijdende Tol”. Tijdens de cursus voor mijn racelicentie was er niemand die zo vaak uit de bocht vloog en onbedoeld 360 tot 720 graden spinde…. Ik heb het overigens wel gehaald, maar volgens mijn partner ben ik nog altijd een gevaar in het verkeer!

Drie bestemmingen die jou het beste typeren?

In de eerste plaats Brazilië. Lekker dobberen om je surfboard met dolfijnen om je heen. In de winter hebben we hier ook een Crusj reis naartoe gedaan, want het is echt een heerlijk land waar je een heel erg actieve, maar ook heel relaxte, vakantie kunt hebben. Ik kan niet een hele dag op een bedje liggen bakken, dus voor mij is dit de perfecte mix.

Dan de Alpen in de winter! Ben gek op skiën en vind het heerlijk om de hele dag buiten te zijn. ’s Avonds ben ik altijd dusdanig afgepeigerd dat ik er lekker vroeg in ga. En vind het heerlijk om niet helemaal afgetuned te hoeven zijn. Iedereen ziet er hetzelfde uit en je hoeft niet na te denken wat je aan gaat trekken, heerlijk!

Tot slot Portugal. Want het is toch ook wel weer heerlijk om in alle luxe te relaxen in onze beachclub NoSoloAgua, met een cocktail in je hand!

Wat maakt Crusj voor jou leuk om bij te werken?

Het persoonlijke contact met de Crusj-reizigers! Het lukt ons om het Meeting Friends-gevoel te creëren, en niet alleen voor onze reizigers maar ook voor mezelf! Ik heb er echt een paar vrienden aan overgehouden. Door het persoonlijke contact kan ik ook heel makkelijk inspringen op wensen van de deelnemers. Het geeft mij een top gevoel als iedereen een fantastische vakantie heeft gehad en helemaal blij naar huis gaat. En als dan binnen een week tijd de eerste reünie alweer plaats vindt, dan is mijn Meeting Friends missie geslaagd!

Waarom zou jij met Crusj op reis gaan?

Ik vind het niks om alleen op vakantie te gaan. Voor werk zit ik wel eens alleen in een hotel en als ik dan ’s ochtends in mijn eentje aan het ontbijten ben, voel ik me echt zielig! Dus ik zou met Crusj op vakantie gaan omdat je dan altijd vrienden om je heen hebt met wie je kan ontbijten en de rest van je vakantie ervaringen kan delen! Je maakt zo makkelijk nieuwe vrienden en hoe vaak ontmoet je in je dagelijkse leven 50 nieuwe, leuke mensen?

En de activiteiten zijn super. We hebben de activiteiten zelf bedacht en we steken hier heel veel tijd in. Het is super om het eindresultaat te zien: bijvoorbeeld 50 Crusj-reizigers die aan het genieten zijn van een bourgondische lunch onder de sinasappelbomen!

Je favoriete reis uit het reisaanbod van Crusj?

We hebben er nog niet zo veel, dus het is nu nog makkelijk kiezen! De Portugalreis is wel echt mijn favoriet. De dag begint perfect. Je ontbijt op een terras aan de rivier met de oceaan op de achtergrond. Daarna loop je 5 minuten en ben je in onze beachclub, lekker relaxen en genieten van zon en zee! En dan ’s avonds een heerlijk visje eten in een traditioneel restaurant in het oude centrum van Portimao. Dit is toch een topdag?

Het landschap in de Algarve is bovendien heel divers. Super mooie stranden, maar ook bergen waar je mooie wandeltochten kunt maken. Voor Crusj ben ik voor het eerst naar Portugal gegaan en ben helemaal fan geworden!

Je mag drie dingen meenemen op reis. Wat pak je in?

Voor een winterse bestemming wordt dit geen succes, maar voor een warm land heb je alleen het volgende nodig: slippers, jurkje en bikini. Door mijn partner heb ik echt geleerd om licht te reizen. Ook voor een 2-weekse vakantie neem ik alleen handbagage mee. Het is even oefenen, maar je wordt er steeds beter in om met weinig spullen te reizen. Echt heel relaxt want heb een hekel aan zeulen met een zware koffer en je koffer raakt ook nooit meer kwijt.

Je meest bizarre reiservaring ooit?

We gingen op safari naar Kenia en Tanzania. We kampeerden in het wild, wat af en toe heel erg spannend en eng was. De eerste nacht schrokken we wakker van elk geluid. Plots hoorden we een enorm gegil. We dachten dat dit het meest wilde dier ooit was, dus we deden geen oog meer dicht. De volgende dag beschreven we het gegil aan onze gids en toen bleek het een vogel te zijn geweest….

Een paar dagen later sliepen we in de Serengeti. Toen ik ’s avonds terugkwam van onze WC-tent hoorde ik een leeuw brullen in de verte. Hadden we al vaker gehoord, dus niks aan de hand. We gingen heerlijk slapen. Midden in de nacht schrokken we wakker toen we een beest hoorde grommen naast de tent…doodeng! Onze gids had gezegd dat, wanneer er leeuwen in het kamp waren, we onder geen beding de zaklampen aan mochten doen, geen geluid mochten maken en zeker niet moesten gaan rennen voor ons leven.

Mijn hart klopte echt in mijn keel en ik was doodsbang. Nadat het beest zich ook nog lekker had lopen schuren tegen onze tent, ging ie na een half uur eindelijk weer weg. Uiteindelijk ben ik tegen de ochtend weer in slaap gevallen, maar ik ben nog nooit zo bang geweest!

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!