avontuurlijke singlereizen

Een kijkje achter de schermen bij DesertJoy

In de reisbranche heb je veel aanbieders. Bij Single2Travel zie je veel van deze aanbieders voorbij komen, zeker degenen die specifiek gericht zijn op singles. Maar wie werken er eigenlijk achter de schermen? In deze rubriek stellen we enkele persoonlijke vragen aan één van de medewerkers, zodat jij een gezicht krijgt bij een reisorganisatie. 

Deze keer geven wij het woord aan Joyce Schröder van DesertJoy om zich voor te stellen en om in te gaan op onze vragen.

Een korte voorstelronde…

Mijn naam is Joyce Schröder (1960). In 1995 kwam ik voor het eerst in de Sinaï— Woestijn… het was of ik eindelijk thuiskwam. En nee, niet door een liefde voor een bedoeїen, want ik ben happy single, maar door de liefde voor de woestijn én de Kamelen…!

Voordat ik in 2003 met DesertJoy begon, maakte ik vele woestijntochten samen met de Muzayna bedoeїenen en werd ik steeds meer opgenomen in het bedoeїenen en woestijnleven. Bedoeїenenbruiloften, stamontmoetingen, dagenlang planten opsporen diep in de woestijn, vissen met de mannen; het is zomaar een greep van wat ik meemaak als ik onder de bedoeїenen ben. Maar het gelukkigst was ik als ik er alleen, samen met mijn kameel Dalèl, op uittrok, de woestijn in.

Na het overlijden van Dalèl kreeg ik steeds meer oog voor de andere kamelen en heb ik in 2007 Stichting Dalèl opgericht die het welzijn van de kamelen in de Sinaï— wil verbeteren en kamelen in het algemeen meer bekendheid wil geven in Nederland.

Nu ben ik samen met mijn 3 kamelen Jamila Subhan en Bilhèn. Ik woon het overgrote deel van het jaar samen met mijn kamelen tussen de bedoeїenen in Dahab, een zonovergoten kustplaatsje aan de Golf van Aqaba in de Sinaï—. En ik bied via DesertJoy bijzondere woestijnreizen per kameel aan, nomadisch reizen met hart en ziel.

Wat maakt DesertJoy voor jou leuk?

Na 12 ambachten en 13 ongelukken, omdat ik nooit wist wat ik ‘later wilde worden’, na vele omzwervingen zoals vrijwilligerswerk in Kenia want ‘dan gaat de woestijn wel weg’ dacht ik en na zelfbedachte ontsnappingsroutes omdat ik dacht ‘ik kan toch niks doen met mijn liefde voor de woestijn’ viel in 2003 eindelijk het kwartje. Ik durfde eindelijk mijn hart te volgen en richtte DesertJoy op. Wat de woestijn altijd voor mij doet rolde zo uit de pen en ook de naam DesertJoy. Het is mijn beste beslissing ooit….! Van mijn passie heb ik mijn bestaan gemaakt en dit jaar bestaat DesertJoy alweer 10 jaar!

Drie bestemmingen die jou het beste typeren en waarom?

De Sinaï— Woestijn, de Sinaï— Woestijn en de Sinaï— Woestijn…! Waarom?

– Omdat de Sinaï— woestijn één van de meest afwisselendste en gevarieerdste woestijnen ter wereld is!

 – Omdat elke woestijn bijzonder is: je hoort een stilte die alleen nog maar in Woestijnen te horen is, je ervaart zuiverheid, wijdsheid, volheid… op het ritme van je kameel en liggend in je slaapzak onder een dak van miljoenen sterren en de melkweg doet de woestijn ongemerkt haar werk…

 – EN… het bijzondere van de Sinaï— is dat woestijn en zee hier samenkomen! Dahab is een laid-back hippieachtig kustplaatsje aan de Golf van Aqaba, een uitloper van de Rode Zee. De onderwater wereld van Dahab is net als de woestijn uniek: je hoeft geen bootje op, al het duiken en snorkelen gebeurt van de kant! Daarom beginnen en eindigen alle reizen van DesertJoy hier!

Waarom zou jij met DesertJoy op reis gaan?

Omdat je bij DesertJoy niet alleen een bijzondere reis cadeau geeft aan jezelf maar omdat je als deelnemer ook veel vrijheid hebt! Het is kleinschalig (2 – 10 deelnemers), de deelnemers zijn altijd gelijkgestemden en DesertJoy = Fair Travelling. En natuurlijk de bestemming: want pas op… de woestijn is verslavend!

Je favoriete reisaanbod van DesertJoy en waarom?

Eigenlijk alle reizen van DesertJoy, want alle reizen zijn nomadisch met voor elke deelnemer een ‘eigen’ kameel, ze verschillen alleen in duur. Maar er zijn ook themareizen per kameel zoals de Klankreizen door de woestijn (klankschaalmassages tijdens de treks) en de SpiritJourneys. Maar als ik dan toch moet kiezen, dan kies ik voor de 15-daagse reizen met een 9-daagse woestijn-kamelentrektocht, omdat je op deze reizen door de lengte de meest intense woestijnbeleving hebt!

Je mag drie dingen meenemen op reis. Wat pak je in, en waarom?

Ik pak in: mijn MP3, om mijn inwendige reiservaring te verdiepen. Mijn fotocamera om mijn uiterlijke reiservaring te verdiepen en mijn paspoort die alle grenzen opent.

Je meest bizarre reiservaring ooit?

In een helikopter de Grand Canyon voor je zien opdoemen….waanzinnig!!

Een foto van Joyce met Dalèl:

DesertJoy

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!