Een kijkje achter de schermen bij… KRAS Reizen!

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wie er nou achter een reisorganisatie zitten? In deze nieuwe rubriek van Single2Travel nemen we een kijkje achter de schermen bij diverse reisorganisaties. Deze week spreken we met KRAS Reizen!

Aan het woord…

is Jessica Ogier, productmanager Singlereizen bij KRAS, en dat doe ik met heel veel enthousiasme en plezier. Mijn hobby’s zijn wandelen, lezen, fotograferen en natuurlijk reizen (en dat laat zich allemaal prima combineren!). En ik ben dan wel geen single, maar ik ga wel regelmatig alleen op reis, niet alleen voor het werk, maar ook op vakanties.

Drie bestemmingen die jou het meest typeren?

Moet ik écht kiezen? Dat wordt moeilijk… maar als ik dan echt een top 3 moet maken:

Italië: Staat voor mij gelijk aan “niets doen en alles mag”. Heerlijk eten, een lekker wijntje erbij, cultuur, natuur, een ideaal klimaat… dat is gewoon genieten. Het ontbreekt je er werkelijk aan niets.

Thailand: Ook hier geldt weer dat dit een land is met een optimale mix aan vakantie-ingrediënten. Fantastische witte stranden, palmbomen een relaxte sfeer en niet te vergeten de bijzonder vriendelijke bevolking. Dit is ook echt een land dat je zonder problemen meerdere keren kunt bezoeken (de verschillende uithoeken van het land hebben allemaal hun eigen unieke karakter) en waarbij je dan telkens weer mooie nieuwe dingen ontdekt.

Cuba: Een bezoek aan Cuba is eigenlijk een “tijdreis”, al gaan de veranderingen erg snel. De prachtige koloniale gebouwen, de oldtimers, salsa dansen, een mojito in La Bodeguita del Medio… Dat is toch wel reizen op z’n best. Maar wil je dit bijzondere land ontdekken en het verleden nog écht proeven, wacht dan niet te lang.

Wat maakt KRAS voor jou leuk om bij te werken?

Ik werk al ruim 17 jaar met heel veel enthousiasme en plezier voor KRAS.NL. Sommige mensen zouden dat kunnen uitleggen als een gebrek aan initiatief, maar niets is minder waar. Ik heb binnen het bedrijf vele functies bekleed en altijd de kans gekregen me verder te ontwikkelen. Dat maakt KRAS.NL voor mij een ideale werkgever.

Hoewel we inmiddels zeker niet meer tot de “kleintjes” in de reisbranche horen, heerst er nog steeds een zeer prettig en persoonlijk werkklimaat. We maken het product met elkaar en daarbij maakt het niet uit wie je bent of wat je doet. De naam KRAS en de producten die we aanbieden worden door de werknemers nog écht gedragen.

Daarbij heb ik (hoe kan het ook anders) een grote passie voor reizen. Ook feit dat contact met klanten leuk vindt en dat graag wil vertalen naar een passend product, maken dat ik me in mijn huidige functie als productmanager Singlereizen voel als een vis in het water.

Waarom zou jij met KRAS op reis gaan?

Dat is niet zo moeilijk! We bieden prachtige reizen aan naar heel veel bestemmingen. En dat met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Bovendien reizen we steeds vaker met afgebakende groepsgroottes, hetgeen toch door veel mensen ook als prettig wordt ervaren. We hebben werkelijk voor elk wat wils; van single Wandelweekendjes in Nederland, tot verre en meer exotische bestemmingen, zoals Curacao en Costa Rica. Er is dus eigenlijk altijd wel een reis die bij je past!

Ik reis dan ook privé regelmatig met KRAS. Onlangs heb ik nog een rondreis door Indonesië gemaakt. Een droom die eindelijk in vervulling ging. Ik ben zeker niet teleurgesteld teruggekomen. Volop genoten van de vriendelijke bevolking, de heerlijke Indonesische keuken en “must sees” als de Borobudur en de Bromo vulkaan. Afgeblust met een paar dagen aan het strand op Bali… wat wil een mens nog meer?

Je favoriete reis uit het reisaanbod van KRAS?

Madeira! We hebben voor onze singlereis hier de hand weten te leggen op een prachtig 5-sterren hotel op loopafstand van het stadscentrum van Funchal. Toen ik dit subtropische eiland voor het eerst bezocht, wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar het heeft mij zonder meer direct voor zich gewonnen.

Het adembenemende eiland rijst op uit de zee en verrast haar bezoekers vanaf het moment dat je het per vliegtuig nadert. Ongelooflijk groen. Imponerende bergen, waar je mooie wandelingen kunt maken (die soms pittig, maar vaak relatief goed te doen zijn, omdat je langs irrigatiekanaaltjes, de zgn. “levada’s” kunt lopen).

Ook is het eiland cultureel interessant. En in het gezellige centrum van de hoofdstad is altijd wel wat te doen! En als je er dan toch bent… maak dan vanuit de haven van Funchal eens een catamarantocht langs de zonnige zuidzijde van het eiland. Met een beetje geluk wordt je tocht begeleid door dolfijnen!

Je mag drie dingen meenemen op reis. Wat pak je in?

Allereerst een goed boek. Thuis kom ik vaak niet aan lezen toe (of neem er de tijd niet voor), maar ik kan écht genieten van een spannende thriller! Vooral als ze zich afspelen in het land waarin ik op vakantie ben. Daar kan ik echt helemaal in opgaan.

Ook mijn wandelschoenen moeten mee. Lekker eropuit trekken in de natuur en al het ongerepte moois in je op te nemen. En als laatste kan ik mijn fototoestel echt niet missen. De foto’s van de bestemmingen die ik heb bezocht, roepen bij mij altijd weer het gevoel van de reis op. Ik maak ook van iedere reis een mooi fotoboek en ik bestel ieder jaar weer een foto-agenda, waarin ik de meest memorabele reismomenten in laat afdrukken. Zo geniet ik iedere keer weer!

Je meest bizarre reiservaring ooit?

Dan denk ik terug aan Marokko. Ik maakte daar een groepsrondreis door het zuiden, beter bekend als de Kasbah en Oase route. Natuurlijk stond ook een bezoekje aan de woestijn op het programma. Hoe dichter we bij Merzouga kwamen, hoe meer wind er op stak. Zo’n twee uur voor zonsondergang gingen we dan écht de woestijn in om er in een bedoeïnentent te overnachten. De stevige wind ontpopte zich echter tot een heuse zandstorm. Nog nooit zoiets meegemaakt. De lucht was helemaal oranje/bruin gekleurd van het rondvliegende zand. Je zag bijna geen hand voor ogen.

Gelukkig krijg je altijd zeer ervaren gidsen mee, zodat we zonder problemen het tentenkamp bereikten. Helaas zat een gezellig samenzijn rond het kampvuur er die avond vanwege de wind en het zand niet in, maar we hebben het binnen in de “kooktent” heel gezellig gemaakt met onze groep. En toen we de volgende dag teruggingen (de lucht zat nog steeds vol zanddeeltjes), hadden we weliswaar niet de prachtige foto’s van zonsondergang in de oranje duinen, maar in ieder geval wél een mooi en spannend verhaal!

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!