Een kijkje achter de schermen bij… Papillon Reizen!

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wie er nou achter een reisorganisatie zitten? In deze nieuwe rubriek van Single2Travel nemen we een kijkje achter de schermen bij diverse reisorganisaties. Deze week spreken we met Papillon Reizen!

Aan het woord…

is  Monique Teggelove, oprichtster, eigenaresse en duizendpoot bij Papillon Reizen. Samen met mijn Malinese partner, Ibrahim, ben ik de drijvende kracht achter Papillon Reizen.

Hoewel er met een eigen bedrijf nog wel eens bij wil inschieten, probeer ik tijd te maken om te reizen, lezen, schrijven (onder meer over mijn belevenissen in Mali), wandelen en koken.

Een eigenaardigheidje: als ik te lang op één plek ben, word ik onrustig en moet ik er even tussenuit. Ibrahim is inmiddels een expert geworden in het onderkennen van de signalen en het aandragen van ideeën voor verkenningstrips :-).

Drie bestemmingen die jou het beste typeren?

Het land van de Dogon in Mali: rust, ruimte en het ritme van de natuur. Groenland: trektochten in de ongerepte natuur, waar een gevriesdroogde maaltijd een delicatesse wordt. Toronto in Canada: een ongeëvenaarde harmonische (en smakelijke!) mix van culturen in één stad.

Wat maakt Papillon voor jou leuk om bij te werken?

In Papillon Reizen komen al mijn kennis, (reis)ervaring en kwaliteiten samen. Ik kan er al mijn ideeën en mijn enthousiasme in kwijt en me keer op keer laten inspireren door Mali, haar cultuur en haar bevolking.

Waarom zou jij met Papillon op reis gaan?

De reizen van Papillon zijn net even anders dan die van andere aanbieders. We gaan bijvoorbeeld van de gebaande paden in de Dogon af, nemen je mee naar een authentiek Malinees festival of gaan logeren bij de lokale bevolking. We laten je niet alleen Mali’s toeristische highlights zien, maar we laten je Mali ervaren!

Je favoriete reis uit het reisaanbod van Papillon?

Oei, dat is lastig kiezen. De Zomerreis, omdat Mali zo mooi is in die tijd van het jaar, de Wandelreis, omdat ik zo blij wordt als ik in het land van de Dogon ben en Mali op z’n Malinees, omdat dat zo echt Mali is.

Je mag drie dingen meenemen op reis. Wat pak je in?

Mijn paspoort, geld en fototoestel. De rest koop ik onderweg wel.

Je meest bizarre reiservaring ooit?

Nou, het is niet zozeer bizar, als wel  een leuk voorbeeld van hoe alles weer eens op z’n plek viel: tijdens een reis op IJsland, besloot ik mijn tickets om te gooien en naar Groenland door te reizen.  Ik zat in het vliegtuig naar Narsarsuaq (op aanraden van de baliemedewerkster van Air Iceland) en wist eigenlijk niets over Groenland. Ik had geen idee wat ik die avond bij aankomst moest verwachten of waar ik heen zou gaan. Bleek ik naast een reisleider te zitten, die een tas vol kaarten en boeken over het zuiden van Groenland bij zich had en me fantastische (wandel)tips gaf :-).

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!