Een kijkje achter de schermen bij… Shoestring!

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wie er nou achter een reisorganisatie zitten? In deze nieuwe rubriek van Single2Travel nemen we een kijkje achter de schermen bij diverse reisorganisaties. Deze week spreken we met Shoestring! 

Aan het woord…

Mijn naam is Anton Moeskops en ik ben werkzaam als product manager bij Avontuur.nu (Shoestring & Koning Aap). Voor ik in de reiswereld terecht kwam heb ik jaren les gegeven. Als leerkracht (ik was single die tijd) had ik veel vakantie en voldoende tijd om te reizen. Het reizen ging steeds meer ‘kriebelen’, ik heb daarom mijn onderwijsbaan opgezegd en ben als reisbegeleider aan de slag gegaan in verschillende Aziatische landen. Langzaamaan ben ik bij de avontuurlijke reisorganisatie Shoestring in de rol van product manager gerold. Mijn hobby’s? Reizen, wandelen, fotograferen…

 

Drie bestemmingen die jou het beste typeren?

Ik heb lang gewerkt in Sri Lanka, en dat land voelt voor mij nog steeds als thuiskomen. De bevolking is erg vriendelijk, het landschap afwisselend en de reisafstanden zijn relatief klein zodat je niet uren en uren in de bus hoeft te zitten voor je op je volgende reisbestemming aankomt.

Ook Nepal heeft mijn hart gestolen. Het is een prachtig land in de Himalaya met uiteraard fantastische wandelmogelijkheden, ook als je niet bijzonder getraind bent. Ik vind het heerlijk om op mijn eigen tempo te genieten van de hoogste bergen ter wereld.

India is erg divers, een uitgestrekt land. Elk hoekje is weer anders. Maar waar je ook bent, India blijft fascineren: het groene, tropische zuiden, de maanlandschappen van Ladakh in het noorden en niet te vergeten de deelstaat Rajasthan met zijn paleizen, forten, vrouwen in felgekleurde sari’s en mannen met krulsnorren en tulbanden. Net een sprookje uit 1001 nacht!

Wat maakt Shoestring voor jou leuk om bij te werken?

Het is leuk om een baan te hebben, die eigenlijk direct te maken heeft met je favoriete hobby! Shoestring is een reisorganisatie waar ik werk met fijne collega’s. We hebben allemaal één grote passie: reizen! Bijkomend voordeel: om onze reiskennis up-to-date te houden gaan Shoestring medewerkers diverse malen per jaar zelf naar een van de reisbestemmingen uit het exotische aanbod. 😉

Waarom zou jij met Shoestring op reis gaan?

Shoestring biedt goed georganiseerde groepsrondreizen tegen een prima prijs. In veel gevallen zijn we de goedkoopste van Nederland. De reizen worden begeleid door een lokale Engelssprekende reisbegeleider, die uiteraard veel van zijn/haar land weet (meestal veel meer dan een ‘ingevlogen’ Nederlandse reisbegeleider ooit kan weten). De reisbegeleider regelt tal van leuke uitstapjes, maar je hebt ook voldoende gelegenheid om je eigen plan te trekken. Vrijheid, blijheid!

De groepen hebben overwegend een gemixte samenstelling, gemiddeld reist een kwart van onze reizigers zonder partner (naar alle waarschijnlijkheid ben je dus niet de enige). Daarnaast bieden we ook veel vertrekdata waar alléén singles op mee mogen. Op deze Singlereizen ontstaat een andere groepsdynamiek, waardoor de reis voor alleenreizenden alleen maar nóg leuker wordt.

Je favoriete reis uit het reisaanbod van Shoestring?

 Dat wisselt nogal eens. Ik ben afgelopen november naar Myanmar geweest. In een woord: prachtig! De natuur is erg mooi, je ziet geweldige monumenten en de bevolking is hartverwarmend gastvrij. Je merkt dat het land nog in de toeristische kinderschoenen staat. Het trekt minder toeristen dan andere landen in Zuidoost-Azië als Thailand of Maleisië. Myanmar is als reisbestemming wel in opkomst. Wil je er heen gaan, wacht niet té lang!

Ook onze drieweekse reis naar Marokko is super! Het land ligt op slechts een paar uur vliegen van Nederland, maar het is zó ontzettend anders. Je ziet eeuwenoude koningssteden, levendige markten, je kunt op een kameel door de zandduinen van de Sahara, je maakt een avontuurlijke trektocht door de bergen van de Hoge Atlas en kunt uitrusten op het zandstrand van Essaouira. Onvergetelijk!

En dan zijn er natuurlijk nog Japan, Ethiopië, Egypte, Cuba of Indonesië… Moeilijk kiezen dus.

Je mag drie dingen meenemen op reis. Wat pak je in?

Mijn havaianas. Rondslenteren op slippers geeft me overal een gevoel van vrijheid. Ik pak ook mijn camera in, ik ben gek op fotograferen. Heel veel andere dingen (behalve bankpasjes of paspoort) heb je niet echt nodig. De meeste dingen zijn op de plaats van bestemming te koop, vaak voor een habbekrats.

Je meest bizarre reiservaring ooit?

Afgelopen zomer was ik op de Galápagos Eilanden. Je wordt getroffen door een overdaad aan unieke dieren, op ieder eiland weer anders. Ze zijn niet schuw, je kunt ze tot zeer dichtbij naderen (hoewel je volgens de parkregels een afstand van minimaal 2 meter moet houden). Op het wandelpad van het eiland Española zaten duizenden blauwvoet jan-van-gentjes op een nest, sommigen vergezeld van een kuiken. De genten keken je aan als je passeerde, maar bleven onverstoorbaar verder broeden. Hetzelfde gebeurde op de hagelwitte strandjes, waarop zeeleeuwen luierden. Je kon bij wijze van spreken gewoon tussen ze in gaan liggen. Ze trokken zich niks aan van de mensen om zich heen. Bizar!

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!