Porto

Een onvergetelijke bestemming voor je soloreis: Porto

Het najaar heeft haar intrede gedaan, en de meeste mensen zijn weer overgegaan tot de orde van de dag. Maar jij hebt nog een paar vakantiedagen over. Zittend achter je computer dwalen je gedachten af naar warmere temperaturen, avonden aan het strand met een lekker drankje en wandelingen door een prachtige omgeving vol met cultuur. Je besluit er nog een paar dagen in je eentje op uit te gaan. We deelden al eerder 7 redenen waarom iedereen een keer solo moet reizen. Nu delen we een mooie bestemming met je: Porto!

Porto: een stad vol cultuur

Porto is één van de meest populaire bestemmingen in Portugal. En dat is niet zo gek; de stad heeft ontzettend veel te bieden voor de fervente cultuursnuiver. Zo staat het historisch centrum van Porto op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanaf de overkant van de rivier de Douro heb je een prachtig uitzicht op dit, eens ommuurde, gedeelte van de stad. De oude stadsmuren, Muralhas Fernandinas genoemd, zijn voor het grootste deel gesloopt. Er zijn echter nog een paar stukken bewaard gebleven, onder meer aan de Cais da Estiva. De wijk aan de rivieroever, Cais de Ribeira, is ook één van de oudste delen van de stad. Hier kun je een prachtige wandeling langs de Douro maken. Wil je de Ribeira van bovenaf bekijken, dan heb je vanaf de Luis I-brug een fantastisch uitzicht. Een andere bezienswaardigheid is het station São Bento. Dit gebouw functioneert als één van de belangrijkste stations van de stad. In het gebouw kun je de bekende Portugese tegels, de azulejos, zien; alle binnenmuren zijn voorzien van tegels waarop oorlogsscènes en andere taferelen afgebeeld worden.

Eten en drinken

De naam zegt het al; in Porto ga je natuurlijk aan de port. De meeste porthuizen bieden rondleidingen aan, waarbij je inzicht krijgt in het productieproces van de portwijnen. Daarna volgt er een proeverij en kun je zelf verschillende portwijnen proberen. Tip: Heb je een geschikt porthuis gevonden om te bezoeken? Reserveer dan wel even van tevoren. Voor een smakelijke hap eten kun je in Porto op veel plaatsen terecht, maar één van de mooiste plaatsen om te gaan eten is aan de Cais de Ribeira. Je kan hier een heerlijke Bacalhau (kabeljauw) eten, maar ook als je liever iets anders dan vis eet is er genoeg keuze. En door de gezelligheid op de terrassen van Porto zul je je zeker niet alleen voelen.

Nog even de warmte opzoeken

In Porto kan het in het najaar nog aangenaam warm zijn: zo rond de 20 graden met veel zon. Flaneren over het strand of langs de Douro is heerlijk met deze nazomerse temperaturen; een uitstekende reden om je zomerjurkjes of korte broeken en T-shirts nog een keer uit de kast te trekken. En je reis is natuurlijk niet compleet zonder een mooie zonnebril, die je bijvoorbeeld hier vindt.

Hoe je er komt

Porto kun je op verschillende manieren bereiken, maar voor een korte trip is vliegen toch wel het meest ideaal. De goedkoopste vlucht vertrekt doorgaans vanaf Brussel. Heb je wat meer te besteden, dan kun je ook vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven. Op Cheaptickets doorzoek je eenvoudig het aanbod aan vluchten naar Porto.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!