Porto

Een onvergetelijke bestemming voor je soloreis: Porto

Het najaar heeft haar intrede gedaan, en de meeste mensen zijn weer overgegaan tot de orde van de dag. Maar jij hebt nog een paar vakantiedagen over. Zittend achter je computer dwalen je gedachten af naar warmere temperaturen, avonden aan het strand met een lekker drankje en wandelingen door een prachtige omgeving vol met cultuur. Je besluit er nog een paar dagen in je eentje op uit te gaan. We deelden al eerder 7 redenen waarom iedereen een keer solo moet reizen. Nu delen we een mooie bestemming met je: Porto!

Porto: een stad vol cultuur

Porto is één van de meest populaire bestemmingen in Portugal. En dat is niet zo gek; de stad heeft ontzettend veel te bieden voor de fervente cultuursnuiver. Zo staat het historisch centrum van Porto op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanaf de overkant van de rivier de Douro heb je een prachtig uitzicht op dit, eens ommuurde, gedeelte van de stad. De oude stadsmuren, Muralhas Fernandinas genoemd, zijn voor het grootste deel gesloopt. Er zijn echter nog een paar stukken bewaard gebleven, onder meer aan de Cais da Estiva. De wijk aan de rivieroever, Cais de Ribeira, is ook één van de oudste delen van de stad. Hier kun je een prachtige wandeling langs de Douro maken. Wil je de Ribeira van bovenaf bekijken, dan heb je vanaf de Luis I-brug een fantastisch uitzicht. Een andere bezienswaardigheid is het station São Bento. Dit gebouw functioneert als één van de belangrijkste stations van de stad. In het gebouw kun je de bekende Portugese tegels, de azulejos, zien; alle binnenmuren zijn voorzien van tegels waarop oorlogsscènes en andere taferelen afgebeeld worden.

Eten en drinken

De naam zegt het al; in Porto ga je natuurlijk aan de port. De meeste porthuizen bieden rondleidingen aan, waarbij je inzicht krijgt in het productieproces van de portwijnen. Daarna volgt er een proeverij en kun je zelf verschillende portwijnen proberen. Tip: Heb je een geschikt porthuis gevonden om te bezoeken? Reserveer dan wel even van tevoren. Voor een smakelijke hap eten kun je in Porto op veel plaatsen terecht, maar één van de mooiste plaatsen om te gaan eten is aan de Cais de Ribeira. Je kan hier een heerlijke Bacalhau (kabeljauw) eten, maar ook als je liever iets anders dan vis eet is er genoeg keuze. En door de gezelligheid op de terrassen van Porto zul je je zeker niet alleen voelen.

Nog even de warmte opzoeken

In Porto kan het in het najaar nog aangenaam warm zijn: zo rond de 20 graden met veel zon. Flaneren over het strand of langs de Douro is heerlijk met deze nazomerse temperaturen; een uitstekende reden om je zomerjurkjes of korte broeken en T-shirts nog een keer uit de kast te trekken. En je reis is natuurlijk niet compleet zonder een mooie zonnebril, die je bijvoorbeeld hier vindt.

Hoe je er komt

Porto kun je op verschillende manieren bereiken, maar voor een korte trip is vliegen toch wel het meest ideaal. De goedkoopste vlucht vertrekt doorgaans vanaf Brussel. Heb je wat meer te besteden, dan kun je ook vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven. Op Cheaptickets doorzoek je eenvoudig het aanbod aan vluchten naar Porto.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!