oktoberfeest

Een reisje langs de Rijn

Met de maand oktober in het verschiet komen de bierfeesten in München dichtbij. De wijnfeesten aan de Moezel zijn reeds begonnen en duren ook nog tot eind van de maand oktober. Niet specifiek voor singles, maar zeker niet minder geschikt voor een dorstige singles, om eens een paar dagen de grens over te trekken en te gaan feesten  bij onze oosterburen. Wie weet loop je wel een mooie Duitse schoonheid of knappe Duitser in kort leer broekje tegen het lijf. Gezelligheid alom.

Een reisje langs de Rijn

Feesten met veel bier en wijn, vinden wij toch vaak bij Duitsland horen. Ja, een reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn, met vertier en maneschijn. Met een lekker potje bier, bier, bier, aan de zwier met vertier. Willy en Willeke Alberti zongen het al in 1969. Ik heb even mijn Duitse topografie er op na geslagen hoe de Rijn ook al weer door Duitsland loopt. Of München aan de Rijn ligt. Dat is niet het geval, er stroomt alleen een kanaal door München. En eens per jaar een stroom van bier.

Duits oktoberfeest

Het oktoberfeest (in het Duits Oktoberfest) is een jaarlijks volksfeest in München. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober. Soms wordt het feest verlengd in verband met de Dag van de Duitse eenheid op 3 oktober. Het duurt 16 (of in geval van verlenging) tot 18 dagen.

Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren.

Er zijn reisorganisaties die deze reisjes in hun aanbod hebben.

Wijnfeesten aan de Moezel

Langs de Moezel zijn er tot en met oktober veel wijnfeesten en wijn-kermissen te vinden, elk Moezelstadje of –dorpje, hoe groot of klein ook, heeft wel één of meerdere wijnfeesten per jaar.

Deze evenementen zijn een uitstekende gelegenheid om de Moezelwijnen van de lokale wijnboeren te proberen en te genieten van lokale gerechten uit het Moezelgebied. Daarnaast is er nog veel ander vermaak tijdens de Moezelwijnfeesten te vinden, zoals optochten, kermissen en muziek.

Wil je weten waar en wanneer je tot en met oktober dit jaar moet zijn voor dit wijnfestijn, dan vind je hier specifiekere gegevens.

Echte reis langs de Rijn

Dacht je in dit artikel informatie aan te treffen over een echte reis langs de Rijn, dan zal ik je niet teleurstellen. In mijn zoektocht vond ik veel serieuze wandeltochten langs de Rijn. Een aantal tochten vertrekken vanaf Koblenz, dat is de stad waar de Moezel (Moesel in het Duits) de Rijn in stroomt. Eventueel kun je daar eerst een wijntje pakken voordat je aan je wandeling begint, zowel letterlijk als figuurlijk met mate(n).

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!