rondreis singles Amerika

Een rondreis Amerika, tips en tricks die je moet weten!

Een rondreis maken dwars door Amerika is natuurlijk de droom van heel veel mensen. Maar wist je dat deze ‘American Dream’ eigenlijk binnen handbereik is? Tegenwoordig zijn er verschillende instanties die dit soort grote rondreizen aanbieden voor een scherpe prijs. Om goed voorbereid te zijn op zo’n groot avontuur hebben wij een aantal rondreis Amerika tip en tricks opgesomd zodat jij helemaal voorbereid kan zijn op deze geweldige reis!

Amerika is echt heel groot, beslis van te voren wat je wilt zien

In ons kleine koude kikkerlandje vergeten we soms wel eens hoe groot andere landen zijn. Als Nederlander kijk je naar landen als Duitsland en Frankrijk als je denkt aan grote en diverse landen. Het kan dan ook moeilijk zijn om te bevatten hoe veel groter Amerika daadwerkelijk is. Nederland past ongeveer 240 keer in Amerika. Het is dan ook onbegonnen werk om heel Amerika te bezichtigen in één vakantie.

Wij raden daarom aan om ruim tevoren onderzoek te doen naar wat je echt wilt zien. Veel reisorganisaties bieden rondreizen aan die een optimale variatie zijn van alle facetten die Amerika te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan een trip naar Las Vegas en de ‘nabijgelegen’ nationale parken of bijvoorbeeld New York en de Niagara watervallen. Op die manier kan je een heel divers deel van Amerika bezoeken in één vakantie.

Alleen op reis? Ga lekker met een groep

Het maken van zo’n geweldig grote vakantie wordt natuurlijk pas echt leuk als je dit kan delen met andere mensen. Maar als jij niet met een partner of met iemand anders op vakantie gaat (wat begrijpelijk is bij dit soort grote vakanties) dan mis je dit plezier een beetje.

Gelukkig zijn er meerdere grote reisorganisaties die dit soort reizen als een single vakantie aanbieden. Het leuke aan dit soort vakanties is dat je heel veel nieuwe mensen leert kennen die net als jou alleen op vakantie gaan.

Dit soort single reizen bieden dan ook de mogelijkheid om jouw enthousiasme over de locatie en de reis te delen met gelijkgestemden.

Ga goed voorbereid op vakantie en pak voor alle omstandigheden

Als je een rondreis door Amerika maakt is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Als je alleen al kijkt naar het aantal dagen dat je weg bent moet je vele malen meer meenemen dan op bijvoorbeeld een weekendtrip. Wij hebben aan aantal dingen op een rijtje gezet waar je aan moet denken:

  • Niet alleen moet je genoeg kleren meenemen, neem ook genoeg mee voor alle weersomstandigheden. Want door een drukke metropool als New York lopen vraagt natuurlijk om een andere uitrusting dan wanneer je bij de Niagara watervallen loopt. Ook kan het ’s nachts flink afkoelen en zijn grote temperatuur wisselingen niet abnormaal.
  • Zorg er voor dat je papierwerk in orde is. Voor een normale vakantie van minder dan 90 dagen heb je geen visum nodig. Je moet echter wel over een paspoort beschikken met een geïntegreerde chip en een e-paspoort symbool op de kaft van het paspoort. Ook moet je een ESTA verkrijgen voordat je aan boord gaat van het vliegtuig. Dit is een formulier waarin je je bezoek aan Amerika moet verklaren. Dit is opgesteld naar aanleiding van de aanslagen van 9/11.
  • Een creditkaart is een must in Amerika. Heel vaal werken onze normale ‘debit cards’ (wat wij kennen als pinpas) niet in dit land. Vraag dan ook ruim op tijd een creditkaart aan bij jouw bank, anders wordt betalen bij het overgrote deel van de Amerikaanse bedrijven erg lastig.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!