rondreizen vietnam tips

Eenvoudig e-visum aanvragen voor Vietnam

Heb je een mooie reis naar Vietnam op de planning staan? Een rondreis langs de diverse trekpleisters van het land, zoals het authentieke bergdorpje Sapa, de hectische stad Ho Chi Minh City en Hoi An, waar je prachtige gebouwen bekijkt.  Wanneer je op vakantie naar Vietnam gaat, is het aanvragen van een visum verplicht. Hoe vraag je een e-visum aan voor Vietnam? We zetten de beste tips op een rijtje.

Wanneer je een Nederlandse nationaliteit hebt en je naar Vietnam op reis gaat, ben je verplicht om een visum aan te vragen voor je het land binnenkomt. In 2018 heeft de overheid in Vietnam het elektronische visum geïntroduceerd. Dit zogenoemde Vietnam eVisa is geheel online aan te vragen en je ontvangt je e-visum per e-mail.

Geen visum on arrival

Dit betekent dat je geen visum on arrival meer hoeft te kopen bij aankomst in Vietnam. Met een visum on arrival kan de ambassade niet meer garanderen dat je langs de paspoortcontrole komt. Daarnaast betaal je extra kosten voor het visum on arrival, op het vliegveld in Vietnam. Daarom is het advies ook om een e-visum aan te schaffen. Heb je de Belgische nationaliteit? Dan kun je nog geen e-visum aanschaffen voor Vietnam. Je vindt hier meer informatie over het aanvragen van een ander soort visum.

Hoe vraag je een e-visum voor Vietnam aan?

Het aanvragen van een e-visum gaat gemakkelijk via deze website. De aanvraag is binnen vijf minuten afgerond en kost €39,95. Het invullen van het online formulier gaat eenvoudig en ook het betalen is gemakkelijk. Zo betaal je via iDEAL, Mister Cash of overboeking en ontvang je binnen 72 uur het e-visum. Voordat je een e-visum aanvraagt, moet je in bezit zijn van een paspoort dat geldig is tijdens je verblijf in Vietnam. Daarnaast heb je een recente pasfoto en een scan van je paspoort nodig.

Hoe werkt het e-visum?

Het e-visum is alleen geldig wanneer je via toegestane luchthavens (Tan Son Nhat International Airport (Ho Chi Minh-stad), Noi Bai International Airport (Ha Noi), Da Nang International Airport, Cam Ranh International Airport (Khanh Hoa), Can Tho International Airport, Phu Bai International Airport, Phu Quoc International Airport en Cat Bi International Airport), grensovergangen of zeehavens Vietnam binnenkomt. Daarnaast is het e-visum dertig dagen geldig. Het is een single entry visum, dus je mag één keer het land hiermee in reizen.

Reizen met kinderen

Reis je met minderjarige kinderen? Dan zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten:

  • Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig en mogen niet bijgeschreven staan in het paspoort van ouders
  • Wanneer je met kinderen reist waarover je gezamenlijk gezag of geen gezag hebt, download dan dit formulier om te laten zien dat je toestemming hebt om met het kind te reizen

Extra aandachtspunten

Na de aanvraag van het e-visum ben je snel en gemakkelijk voorzien van een visum om Vietnam binnen te komen. Let bij het aanvragen op dat je tijdens de aanvraag niet in Vietnam mag zijn, geen overdraagbare ziekten hebt en geen psychische problemen hebt waardoor je een gevaar voor je omgeving bent. Ook mag je de afgelopen drie jaar niet uit Vietnam gezet zijn. Wanneer je aan de eisen voldoet, is het aanvragen van het visum heel eenvoudig te doen en kun je die fijne reis naar Vietnam maken.

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!