rondreizen vietnam tips

Eenvoudig e-visum aanvragen voor Vietnam

Heb je een mooie reis naar Vietnam op de planning staan? Een rondreis langs de diverse trekpleisters van het land, zoals het authentieke bergdorpje Sapa, de hectische stad Ho Chi Minh City en Hoi An, waar je prachtige gebouwen bekijkt.  Wanneer je op vakantie naar Vietnam gaat, is het aanvragen van een visum verplicht. Hoe vraag je een e-visum aan voor Vietnam? We zetten de beste tips op een rijtje.

Wanneer je een Nederlandse nationaliteit hebt en je naar Vietnam op reis gaat, ben je verplicht om een visum aan te vragen voor je het land binnenkomt. In 2018 heeft de overheid in Vietnam het elektronische visum geïntroduceerd. Dit zogenoemde Vietnam eVisa is geheel online aan te vragen en je ontvangt je e-visum per e-mail.

Geen visum on arrival

Dit betekent dat je geen visum on arrival meer hoeft te kopen bij aankomst in Vietnam. Met een visum on arrival kan de ambassade niet meer garanderen dat je langs de paspoortcontrole komt. Daarnaast betaal je extra kosten voor het visum on arrival, op het vliegveld in Vietnam. Daarom is het advies ook om een e-visum aan te schaffen. Heb je de Belgische nationaliteit? Dan kun je nog geen e-visum aanschaffen voor Vietnam. Je vindt hier meer informatie over het aanvragen van een ander soort visum.

Hoe vraag je een e-visum voor Vietnam aan?

Het aanvragen van een e-visum gaat gemakkelijk via deze website. De aanvraag is binnen vijf minuten afgerond en kost €39,95. Het invullen van het online formulier gaat eenvoudig en ook het betalen is gemakkelijk. Zo betaal je via iDEAL, Mister Cash of overboeking en ontvang je binnen 72 uur het e-visum. Voordat je een e-visum aanvraagt, moet je in bezit zijn van een paspoort dat geldig is tijdens je verblijf in Vietnam. Daarnaast heb je een recente pasfoto en een scan van je paspoort nodig.

Hoe werkt het e-visum?

Het e-visum is alleen geldig wanneer je via toegestane luchthavens (Tan Son Nhat International Airport (Ho Chi Minh-stad), Noi Bai International Airport (Ha Noi), Da Nang International Airport, Cam Ranh International Airport (Khanh Hoa), Can Tho International Airport, Phu Bai International Airport, Phu Quoc International Airport en Cat Bi International Airport), grensovergangen of zeehavens Vietnam binnenkomt. Daarnaast is het e-visum dertig dagen geldig. Het is een single entry visum, dus je mag één keer het land hiermee in reizen.

Reizen met kinderen

Reis je met minderjarige kinderen? Dan zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten:

  • Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig en mogen niet bijgeschreven staan in het paspoort van ouders
  • Wanneer je met kinderen reist waarover je gezamenlijk gezag of geen gezag hebt, download dan dit formulier om te laten zien dat je toestemming hebt om met het kind te reizen

Extra aandachtspunten

Na de aanvraag van het e-visum ben je snel en gemakkelijk voorzien van een visum om Vietnam binnen te komen. Let bij het aanvragen op dat je tijdens de aanvraag niet in Vietnam mag zijn, geen overdraagbare ziekten hebt en geen psychische problemen hebt waardoor je een gevaar voor je omgeving bent. Ook mag je de afgelopen drie jaar niet uit Vietnam gezet zijn. Wanneer je aan de eisen voldoet, is het aanvragen van het visum heel eenvoudig te doen en kun je die fijne reis naar Vietnam maken.

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!