Eerste singlereis Katrien met Estivant

“Nieuwe mensen ontmoeten en toch mijn eigen ding kunnen doen!”

Katrien (40) uit Velp is sinds twee jaar single. Ze werkt in het dagelijkse leven voor een groot uitzendbureau. Vorig jaar besloot ze voor het eerst op singlevakantie te gaan. Een nieuw avontuur! Met twaalf mensen die ze nog niet eerder had ontmoet vertrok Katrien naar het zonovergoten Griekse eiland Kos. Hoe kijkt ze op haar eerste singlevakantie terug?

Vakanties zijn er in alle soorten en maten: backpacken in Azië, luxe in een All Inclusive Resort, een groepsreis door Afrika of een roadtrip door Europa. Waarom koos jij voor een singlevakantie?

Ik wilde eens iets nieuws doen. Op vakantie gaan met een vriend of vriendin kan altijd, maar het leek me wel spannend om met een groep onbekenden op vakantie te gaan. Het idee van nieuwe mensen ontmoeten en ook lekker je eigen ding kunnen doen sprak me zeer aan.

Hoe begin je aan zo’n reis. Je trok de deur achter je dicht en toen?

Nou, dat viel allemaal reuze mee. Via het Meeting Point van de reisorganisatie had ik al contact gelegd met andere reisgenoten. Dat helpt je makkelijk over de eerste drempel. Via dit Meeting Point spraken we af om elkaar vóór vertrek op Schiphol te ontmoeten. Er was direct een goede klik met de anderen. Het helpt daarbij dat iedereen van ongeveer dezelfde leeftijd is. Het was dan ook al meteen supergezellig in het vliegtuig!

Is zo’n singlevakantie eigenlijk één lange date?
Haha, nou, er was een heel leuke man in het gezelschap die mijn vakantie extra heeft opgefleurd. Maar wij waren eigenlijk een uitzondering. Voor zover ik weet, zijn er verder geen ‘stelletjes’ ontstaan.

Eerste singlereis Estivant

Dus je bent nu meteen geen single meer?

Ik ben nog steeds single hoor. Die leuke man is een goede vriend geworden. We hebben geen vaste relatie.

Had je vooraf hoge verwachtingen van de reis en in hoeverre zijn ze ingelost?

Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen! De excursies in de prachtige omgeving waren geweldig, het eten was heerlijk en heel gezellig. En onze reisleidster zorgde ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld was.

Waarvan heb je het meeste genoten?

We zijn een dagje gaan zeilen. En ik durf wel te zeggen dat die dag perfect was: lekker buiten op het azuurblauwe water, beetje kletsen met elkaar en luieren op het dek met heerlijk eten en drinken aan boord… En halverwege de dag zijn we gaan wakeboarden achter een speedboot. Wauw!

Heb je nu nog contact met je reisgenoten?

Jazeker! Dat is heel leuk. Onlangs zijn we nog bij elkaar geweest bij wijze van reünie. Daarnaast hebben we een groepsapp waarin we de laatste nieuwtjes met elkaar delen.

Zou je nog een keer een singlereis maken? Zo ja, waar zou je dan op letten bij je keuze?

Ja, daar ben ik zeker wel voor in. De reis naar Kos was een zonnige, ontspannen vakantie. Maar een actieve reis spreekt me ook heel erg aan. Dus ik denk dat ik de volgende keer een weekje naar de sneeuw zou boeken om lekker te skiën. Daar ben ik dol op.

Raad je andere singles aan om ook op singlevakantie te gaan?

Jazeker, het is heel verfrissend om in een prachtige omgeving allerlei nieuwe mensen te ontmoeten. En je onderneemt samen een heleboel leuke dingen. Daarnaast heb je zeker ook genoeg tijd en ruimte voor jezelf. Met andere woorden: ik heb ervan genoten!

Verrassend en spannend

Stap jij net als Katrien ook graag in zo’n avontuur? Boek dan je singlevakantie bij Estivant.nl. Zij zijn al 15 jaar gespecialiseerd in verrassende en spannende singlereizen en eenoudervakanties.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!