Belgische Ardennen

Eerste vakantie als single: wat kies jij?

De meeste mensen zijn geen ‘loner’ of einzelgänger’ zoals ze ook weleens genoemd worden. Dus wanneer je geen relatie hebt of na een relatiebreuk alleen komt te staan dan is het even wennen. In de Ardennen zou Herman Finkers zeggen.. Vakantiekeuzes zijn daarom niet altijd eenvoudig te maken.

Want hoewel je helemaal geen ‘einzelgänger’ bent, graag onder de mensen komt, een vlotte babbel hebt, makkelijk nieuwe contacten legt en beste een open mind hebt als het om de mensen en de wereld gaat boek je nou eenmaal niet zo snel een vakantie met allemaal vreemden. Nee? Nee. De meeste mensen doen dat niet. En dat is ook helemaal niet zo raar. Op vakantie willen we ons uiteraard in positieve zin laten verrassen (denk aan andere natuur, of bijzondere culturen), ons laten verwennen na al dat harde werken (denk aan de populariteit van all inclusive resorts), een beetje relaxen in combinatie met wat zien & doen op de plaats van bestemming.

Vertrouwelijk gezelschap

Het liefst gaan we op vakantie met mensen die we kennen, vertrouwen en waarbij we ons op het gemakje voelen. Denk aan partner, directe familie of beste vrienden. Niet voor niets zijn de huisjes van Centerparcs niet aan te slepen voor jonge gezinnen en hele families die een jubileum te vieren hebben. Maar jouw situatie is anders. Dat was die misschien niet altijd, maar dat is hij nu wel. Je moet voor het eerst of sinds hele lange tijd een besluit nemen over je vakantie als single. En dat valt nog niet mee.

Alleen op vakantie

Je hebt de optie om alleen op reis te gaan. Gewoon de auto pakken, tent erin, of een hotelletje boeken en je ziet wel waar je uitkomt. Het avontuur van het onbekende tegemoet! Of je boekt lastminute een vliegticket naar een mooie, zonnige bestemming en ontdekt ter plaatse wel waar het een beetje gezellig is. Alleen op reis gaan is best een beetje spannend, zeker zo’n eerste keer, maar ook een geweldig leuke ervaring. Je zult jezelf verbazen, verrassen en misschien zelfs wel ontroeren. Wanneer je nog niet zo lang gelden een relatie hebt verbroken dan zal je ook merken dat je in die ‘vrije vakantie tijd’ ook de rust en tijd hebt om dingen nog eens rustig de revue te laten passeren. Dat is goed. Zo kom je met een andere, frisse blik terug van je eerste solo vakantie.

Alleen maar dan samen

Is alleen op vakantie gewoon echt niks voor jou? Daar hoef je je absoluut niet voor te schamen. Ik geef je het aantal mensen de kost die nog liever jaar na jaar thuisblijven dan in hun uppie op vakantie te moeten gaan. Helemaal niet zo raar dus als je daar geen zin in hebt. Op reis gaan met een goede vriend(in) kan een prima oplossing zijn. Iemand die je kent, vertrouwt en waarmee je lol kan maken, dat zou wel eens jouw perfecte reismaatje kunnen zijn! Heb je niemand om mee op vakantie te gaan? Dan kan je altijd nog besluiten om in groepsverband te reizen. Eng zeg je? Al die vreemde, nieuwe mensen? Bedenk maar dat het voor de rest van de groep net zo spannend is als voor jou. Ook zij durfden de stap te zetten en moeten maar afwachten hoe de rest van het gezelschap eruit ziet. De ervaring leert echter dat singles die een groepsreis boeken hier verrassend positief over zijn. Nadien begrijpen ze vaak niet meer zo goed waarom ze er een beetje tegenop zagen. Echt!

Bedenk gewoon wat voor type je bent , wat je het liefst doet wanneer je op vakantie gaat en kies bewust een reis die bij je past. Zowel qua bestemming, reisduur als reisgezelschap. Dan kan er weinig mis gaan. Have fun!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!