verrassingsvakantie

Eeuwen oud maar nieuw te ondekken: Abruzzo!

Bezoek Abruzzo, een stukje Italië waar tradities al eeuwenlang voortleven. Een regio met een verbazingwekkende aantrekkingskracht, klaar om te worden ontdekt. Van de woeste Apennijnse bergen tot de Adriatische zee, in Abruzzo is alles binnen bereik.

Nog onbekend voor de massa

Op een klein uurtje rijden vanaf Rome en vanaf de meeste delen van Italië goed bereikbaar, ligt deze nog vrijwel onbekende regio. Abruzzo bezit een ongerepte natuur en is nog niet door het massatoerisme ontdekt. De beste manier om Abruzzo te verkennen is dan ook door het maken van een rondreis door middel van trekking, fietsen, of gewoon met de auto.

Fotogeniek

Enkele bijzondere plaatsen zijn Scanno, het meest gefotografeerde dorp van Italië, Sulmona, vooral bekend om haar speciale confetti, en Calascio, waar de film ‘Lady Hawk’ is opgenomen.

Uniek

Echte natuurliefhebbers noemen het een waar paradijs vanwege haar unieke flora en fauna. Je vindt er vier grote natuurparken waarvan drie Nationale Parken en één regionaal natuurpark: het Nationaal Park van Abruzzo Nationaal Park, het Nationaal Park van Gran Sasso – Monti della Laga, het Nationaal Park van Majella en het Regionaal Park Velino-Sirente.

Vooral het Nationaal Park van Abruzzo is bekend om de bruine marsanico beren die er nog leven. Verder leven er in hetzelfde gebied o.a. Apennijnse wolven, gemzen, wilde zwijnen, adelaars en gieren.
Bezoekerscentra, informatiepunten en musea zijn de beste plaatsen voor toeristen om gekwalificeerde hulp en informatie te vragen in deze beschermde Parken.

Persoonlijkheid

Ook de 133 km lange kust heeft een veelzijdige persoonlijkheid!
In het Noorden vindt je georganiseerde zandstranden voor groot publiek en de Zuidelijke kustlijn is grillig met riffen, inhammen en kiezelstenen.

Het strand van Punta Aderci is uniek en bijna niet te vinden, maar absoluut de moeite waard. Na een korte wandeling liggen deze prachtige kiezelstranden onderaan een heuvel met uitzicht op de Trabocchi. Deze op palen gebouwde houten vissershutjes dateren van voor het jaar 1400.

Ze bevinden zich enkele meters uit de kust en zijn te bereiken via een gevaarlijke brug. Zo is het voor de vissers een ideaal systeem om hun netten uit te gooien en weer met succes binnen te halen.

Tip: een aantal van de vissershutjes wordt tegenwoordig gebruikt als restaurant! Een onvergetelijke ervaring!

Bron: VisitAbruzzo

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!