Envirotrek clean-up series in Samoëns

“Ach, het is toch maar een klein papiertje”, klonk het vanuit de skilift terwijl het kleine papiertje neerdwarrelde op de sneeuw waarna het nog vele jaren bleef liggen op de zomers groene alpenweide. Nog steeds blijken teveel mensen niet te beseffen dat de natuur zwaar te lijden heeft onder zwerfvuil dat wij als consument jaarlijks achterlaten in de schitterende bergomgeving.

Met de slogan “Keep your playground clean” zet de Nederlandse organisatie Respect the Mountains zich al jaren in om de bergtoerist bewust te maken van het belang van het schoonhouden van de bergen.  En wat is er nou beter dan deze boodschap spelenderwijs en op een actieve manier over te brengen? Daarom organiseert Respect the Mountains met steun van Keen footwear voor het tweede achtereenvolgende jaar de Envirotrek clean-up series. Na de succesvolle edities in de Belgische Ardennen en het Oostenrijkse Mayrhofen, is op vrijdag 13 augustus het Franse Samoëns aan de beurt. De Nederlandse locals van AlpAdventures delen de slogan van Respect the Mountains en zorgen voor de lokale contacten en organisatie. Zo worden toeristen, lokalen en saisoniers uitgenodigd om deel te nemen aan een opruimactie in de ochtend en verdienen ze hiermee een barbecue en een uitdagende outdoor activiteit naar keuze.

Wildwaterraften op de Giffre, een spannend via ferrata parcours een spectaculaire mountainbike tocht of een coole biketrial clinic, zijn de vier grensverleggende buitensporten waaruit gekozen kan worden. Om op te warmen staat er voor aanvang een ontspannen Yoga sessie op de planning en kunnen de vermoeide spieren na afloop losgemaakt worden tijdens een heerlijke massage.

Kortom, ben je rond vrijdag 13 augustus in Samoëns of omgeving, dan weet je wat je te doen staat. Schrijf je op camping le Giffre in voor de Envirotrek, draag je steentje bij aan een schone bergomgeving en profiteer van een fantastische outdoor dag in de Franse Alpen!

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!