Envirotrek clean-up series in Samoëns

“Ach, het is toch maar een klein papiertje”, klonk het vanuit de skilift terwijl het kleine papiertje neerdwarrelde op de sneeuw waarna het nog vele jaren bleef liggen op de zomers groene alpenweide. Nog steeds blijken teveel mensen niet te beseffen dat de natuur zwaar te lijden heeft onder zwerfvuil dat wij als consument jaarlijks achterlaten in de schitterende bergomgeving.

Met de slogan “Keep your playground clean” zet de Nederlandse organisatie Respect the Mountains zich al jaren in om de bergtoerist bewust te maken van het belang van het schoonhouden van de bergen.  En wat is er nou beter dan deze boodschap spelenderwijs en op een actieve manier over te brengen? Daarom organiseert Respect the Mountains met steun van Keen footwear voor het tweede achtereenvolgende jaar de Envirotrek clean-up series. Na de succesvolle edities in de Belgische Ardennen en het Oostenrijkse Mayrhofen, is op vrijdag 13 augustus het Franse Samoëns aan de beurt. De Nederlandse locals van AlpAdventures delen de slogan van Respect the Mountains en zorgen voor de lokale contacten en organisatie. Zo worden toeristen, lokalen en saisoniers uitgenodigd om deel te nemen aan een opruimactie in de ochtend en verdienen ze hiermee een barbecue en een uitdagende outdoor activiteit naar keuze.

Wildwaterraften op de Giffre, een spannend via ferrata parcours een spectaculaire mountainbike tocht of een coole biketrial clinic, zijn de vier grensverleggende buitensporten waaruit gekozen kan worden. Om op te warmen staat er voor aanvang een ontspannen Yoga sessie op de planning en kunnen de vermoeide spieren na afloop losgemaakt worden tijdens een heerlijke massage.

Kortom, ben je rond vrijdag 13 augustus in Samoëns of omgeving, dan weet je wat je te doen staat. Schrijf je op camping le Giffre in voor de Envirotrek, draag je steentje bij aan een schone bergomgeving en profiteer van een fantastische outdoor dag in de Franse Alpen!

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Praag vakantie
By Monique ·
7 december 2021

Praag beste bestemming in december

Praag is de beste bestemming om in december een bezoekje te brengen. De hoofdstad van Tsjechië wordt gevolgd door Parijs, Berlijn en Oberhausen.
inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!