Envirotrek clean-up series in Samoëns

“Ach, het is toch maar een klein papiertje”, klonk het vanuit de skilift terwijl het kleine papiertje neerdwarrelde op de sneeuw waarna het nog vele jaren bleef liggen op de zomers groene alpenweide. Nog steeds blijken teveel mensen niet te beseffen dat de natuur zwaar te lijden heeft onder zwerfvuil dat wij als consument jaarlijks achterlaten in de schitterende bergomgeving.

Met de slogan “Keep your playground clean” zet de Nederlandse organisatie Respect the Mountains zich al jaren in om de bergtoerist bewust te maken van het belang van het schoonhouden van de bergen.  En wat is er nou beter dan deze boodschap spelenderwijs en op een actieve manier over te brengen? Daarom organiseert Respect the Mountains met steun van Keen footwear voor het tweede achtereenvolgende jaar de Envirotrek clean-up series. Na de succesvolle edities in de Belgische Ardennen en het Oostenrijkse Mayrhofen, is op vrijdag 13 augustus het Franse Samoëns aan de beurt. De Nederlandse locals van AlpAdventures delen de slogan van Respect the Mountains en zorgen voor de lokale contacten en organisatie. Zo worden toeristen, lokalen en saisoniers uitgenodigd om deel te nemen aan een opruimactie in de ochtend en verdienen ze hiermee een barbecue en een uitdagende outdoor activiteit naar keuze.

Wildwaterraften op de Giffre, een spannend via ferrata parcours een spectaculaire mountainbike tocht of een coole biketrial clinic, zijn de vier grensverleggende buitensporten waaruit gekozen kan worden. Om op te warmen staat er voor aanvang een ontspannen Yoga sessie op de planning en kunnen de vermoeide spieren na afloop losgemaakt worden tijdens een heerlijke massage.

Kortom, ben je rond vrijdag 13 augustus in Samoëns of omgeving, dan weet je wat je te doen staat. Schrijf je op camping le Giffre in voor de Envirotrek, draag je steentje bij aan een schone bergomgeving en profiteer van een fantastische outdoor dag in de Franse Alpen!

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!