Europa

Er valt nog veel te ontdekken!

Voor veel Nederlanders is het een gewoonte om op vakantie te gaan naar plaatsen waar zij al eerder zijn geweest, plaatsen die ze kennen van verhalen of plaatsen waar vrienden/familie al eens geweest zijn.

Zonde, want Europa heeft zo veel meer te bieden dan typische vakantiebestemming zoals Griekenland, de Spaanse Costa’s en de Turkse Rivièra. Laat je verrassen door onontdekte vakantiebestemmingen in Europa!

Word ook verliefd op Madeira!

Madeira is zo’n onontdekte vakantiebestemming in Europa. Dit eiland ligt voor de kust van Afrika, zo’n 700 kilometer ten westen van Marokko. Hoewel het eiland dicht bij Afrika ligt, hoort het toch echt bij Portugal.

De Portugese sfeer is hier dan ook goed vertegenwoordigd. Dat betekent dus fado muziek, verse vis en véél tradities en festivals gedurende het hele jaar. Het eiland is prachtig, en geeft je echt het gevoel alsof je op een onontdekt eiland bent aangekomen. Supergroen, rotsachtig en altijd zonnig.

Een mooi voorbeeld van een van de vele onontdekte plaatsjes is Santo da Serra. Dit plaatsje ligt midden in de natuur en je kunt hier prachtige wandelingen maken. Vanaf Hotel Cova Do Hilho heb je een schitterend uitzicht over deze mooie omgeving. Verscholen tussen de planten en bloemen, kun je hier echt genieten van het bosrijke en heuvelachtige gebied.

De andere kant van Turkije

Hoewel Turkije voor een deel in Azië, ligt wordt dit land toch gezien als een onderdeel van Europa. In de toeristische gebieden is de westerse cultuur dan ook helemaal geïntegreerd en merk je niets meer van het authentieke Turkije. Jammer!

Want behalve het prachtige weer en de witte stranden biedt Turkije prachtige dorpen en steden, een ongerept achterland en gebieden waar je nog steeds wél in aanraking komt met het authentieke Turkije.

Al enkele kilometers bij de toeristische gebieden vandaan vind je dit authentieke Turkije. Wanneer je bijvoorbeeld wegrijdt vanuit Marmaris richting de bergen zie je overal kleine dorpjes. Je komt langs katoenplantages, maisvelden en ziet schoolkinderen in uniform naar school gaan. Oude vrouwtjes op tractors rijden je voorbij en overal zie je koeien, geiten en kleine baaitjes. Echt een stukje niet-toeristisch Turkije!

Ga bijvoorbeeld eens naar de Zuid-Egeïsche kust i.p.v. naar de Turkse Rivièra. Een onontdekte bestemming hier is Dalyan. Dat dit één van de laatste plaatsen is waar de Caretta schildpadden nog ongestoord het strand op kunnen komen om hun eieren te leggen, bewijst wel hoe rustig het hier moet zijn.

Sicilië op haar mooist

Het eiland Sicilië heeft zoveel moois te bieden dat het zonde is om op een plek te blijven! Eindeloze kusten, ruwe gebergten, golvende graanvelden, vulkanen en een opmerkelijke geschiedenis en architectuur. Sicilië wordt elk jaar populairder onder vakantiegangers, maar dit betekent niet dat er geen onontdekte plekken meer te vinden zijn.

Deze onontdekte plaatsjes kun je het best verkennen met de auto. Boek bijvoorbeeld een fly-drive vakantie. Op deze manier kun je Sicilië een week lang op eigen gelegenheid ontdekken. De hotels onderweg zijn al voor je gereserveerd en de route uitgestippeld. Met de huurauto kun je in je eigen tempo over de smalle, pittoreske weggetjes rijden.

Stop onderweg zeker om te genieten van de prachtige uitzichten! Je komt op deze manier het echte Italiaanse leven tegen: kuddes schapen op de weg of een oud Italiaans echtpaar aan het werk op het platteland. Dit is Sicilië op haar mooist. Laat je betoveren door dit schitterende eiland!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!