nederlanders italie

Ervaring met singlereizen

Sta je op het punt om voor het eerst een groepsreis met singles te boeken? Dan wil je natuurlijk wel weten wat je te wachten staat. Groot gelijk heb je. Want hoe verlangend je ook naar die verre reis of weekendje weg uitkijkt, het is en blijft een tikkeltje spannend toch?

Jaren geleden besloot ik naast mijn werk ook nog kleine, luxe groepsreizen voor singles te organiseren. Een weekend, maximaal een dag of vijf. Ik hou van reizen en van mensen, dus het leek me bijzonder leuk om een groep mee te nemen naar, voor mij, bijzondere plekjes. Het was niet alleen voor die singles een vuurdoop. Ik stond daar ook met knikkende knieën en maanden van voorbereiding op hen te wachten.

Singles en de zenuwen

“Als het maar goed gaat”, “als iedereen maar op tijd bij het vliegveld is”, “als mijn zorgvuldig uitgedachte programma maar in de smaak valt”, “als ze me maar aardig vinden”, en nog een stuk of 100 van dit soort gedachtes schoten door mijn hoofd. Maar gelukkig was iedereen op tijd en vertrokken we keurig op schema voor een weekend naar het mondaine Milaan.

Voor iedereen in de groep van 12 was het de allereerste keer dat ze een weekend met singles hadden geboekt. Vergelijking hadden ze dus niet, maar dat maakte het niet minder spannend. Ook voor mij. Want ik had geen enkele ervaring met het begeleiden van een groep mensen door een grote stad. Gelukkig wierp de minutieuze en gedegen voorbereiding zijn vruchten af en verliep alles op rolletjes.

Ontwikkelingen in de groep

We hadden 48 uur en iedereen genoot. Van het lekkere weer, het zalige eten, het aperitief, het magnifieke uitzicht op de Dom en natuurlijk van de prachtige winkels en etalages. Mooi om te zien hoe 12 wildvreemde mensen zich binnen de kortste keren op hun gemak voelen bij elkaar. Waar ik op de eerste avond nog merkte dat iedereen de kat uit de boom keek was daar op dag twee al niets meer van te merken. We vormden binnen een paar uur een hechte groep, heel bijzonder.

Afscheid

Het weekend vloog voorbij en voordat ik het wist zaten we allemaal weer in het vliegtuig op weg naar huis. Het afscheid was ontroerend. Dikke knuffels en bedankjes, ze hadden stuk voor stuk een geweldig leuk weekend gehad. En hoe vreemd, dat ik al die mensen nooit meer zou zien zodra uitwaaierden over het parkeerterrein. Met een klein traantje van ontroering richting huis bedacht ik me, dat wanneer ik ooit zonder werk zou komen te zitten ik mijn roeping gevonden had: reisleidster!

Twijfels

Die eerste trip (en het aantal dat nog zouden volgen) leerden mij dat het iedere keer opnieuw spannend was, maar minstens net zo leuk. Nieuwe mensen, andere verhalen, maar zo gezellig en binnen no-time een hechte club mensen die elkaar van te voren niet kenden. Dus mocht je nog twijfelen of een groepsreis met singles wel iets voor jou is? Probeer het gewoon uit. Hou het kort, een weekend is prima en je zult zien dat het echt hartstikke leuk is. Je bent in ieder geval een bijzondere ervaring rijker!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!