Europese bestemmingen afgelopen maand in trek

Winterberg lijkt de afgelopen maand geliefd te zijn geweest bij Nederlanders. Uit cijfers van boekingssite Hotels.com blijkt dat Nederlanders in augustus bijna vijf keer vaker naar hotelkamers in de Duitse bestemming zochten dan in dezelfde maand een jaar geleden. Ook in een aantal binnenlandse steden en Europese zonbestemmingen werd opvallend veel vaker naar hotelkamers gezocht dan vorig jaar.

Winterberg zal bij velen in de eerste plaats bekend staan als wintersportbestemming. De plaats in het Sauerland heeft ook in de zomer grote aantrekkingskracht op toeristen, waaronder veel fietsers en wandelaars.
 
De afgelopen maand werd ook veel vaker dan vorig jaar (453 procent) naar hotelkamers in het Franse Orléans gezocht. De stad aan de Loire is, net als Winterberg, een toeristische trekpleister en vanuit Nederland binnen enkele uren te bereiken per auto.

In eigen land nam het aantal zoekopdrachten naar hotelkamers tijdens de laatste zomermaand het sterkst toe in Nijmegen (444 procent). Ook Delft (390 procent), Rotterdam (377 procent) en Zwolle (348 procent) waren in trek.

Verder zochten Nederlanders in augustus ruim vier keer vaker dan vorig jaar naar hotels in de zonnige bestemmingen Tenerife en Maspalomas op de Canarische Eilanden en Alanya in Turkije. Wellicht heeft de natte zomer in eigen land reizigers doen besluiten om in de nazomer of het najaar alsnog de Europese zon op te zoeken.
 

Procentuele groei in zoekopdrachten op Hotels.com vanuit Nederland, augustus 2011 ten opzichte van augustus 2010:

1. Winterberg, Duitsland 477%
2. Orléans, Frankrijk 453%
3. Nijmegen, Nederland 444%
4. Tenerife, Canarische eilanden 416%
5. Maspalomas, Gran Canaria 411%
6.

Alanya, Turkijke

406%
7. Delft, Nederland 390%
8. Leuven, België 379%
9. Rotterdam, Nederland 377%
10. Vancouver, Canada 375%

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!