hotel motel Holiday inn

Everybody go, hotel, motel, Holiday Inn

Met “hotel” in je bedrijfsnaam is het niet zo raar dat Hotels.com op zoek is gegaan naar muzieknummers die het woord hotel in de titel hebben. Zij hebben uit hun platencollectie een Top 10 Hotel Songs geselecteerde en willen die 10 legendarische hotelnummers graag presenteren. Misschien een idee om deze nummers eens terug te luisteren wanneer je een hotel wil gaan boeken.

Waan jij je in een hotel?

Het is van alle generaties en muziekgenres waarin het woord hotel populair is als thema of als naam voor muzieknummers.  De vraag is of jij bij een lied over een hotel je ook in een hotel waant?  Grote kans dat er beelden van jezelf terugkomen uit de tijd dat deze betreffende nummers een hit waren.

1. Rapper’s Delight – The Sugarhill Gang

“Everybody go, hotel, motel, Holiday Inn”

Dit nummer heeft hip hop populair gemaakt in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Rapper’s Delight was in 1979 de hit van The Sugarhill Gang. De shout-out naar hotels en motels is later nog vaak geciteerd in andere hip hop songs.

hotel motel Holiday inn

2. Hotel California – The Eagles

“You can check out any time you like, but you can never leave”

Hotel California is misschien wel het bekendste nummer over een hotel. Velen beschouwen het als één van de grootste rock songs aller tijden. Het nummer werd uitgebracht in 1976 en wordt omschreven als een metafoor voor het Amerikaanse materialisme.

3. Chelsea Hotel – Leonard Cohen

“I remember you well in the Chelsea Hotel, you were famous, your heart was a legend”

Het Chelsea Hotel in New York was voor Cohen als een tweede huis. Het nummer gaat over een avond, die hij daar doorbracht met collega-muzikant Janis Joplin. Cohen ontkende later dat het nummer over Joplin ging en noemde het nummer een liefdeslied over het hotel. Ook Bob Dylan zong in het nummer ‘Sara’ over het Chelsea Hotel.

4. Heartbreak Hotel – Elvis Presley

“Just take a walk down lonely street to Heartbreak Hotel”

Heartbreak Hotel was de eerste Amerikaanse nummer één single van The King of Rock and Roll en was tevens het meest succesvolle nummer van 1956. De teksten zijn geschreven door Mae Boren Axton en Tommy Durden en zijn gebaseerd op een krantenartikel over een eenzame man die uit een hotelraam sprong.

https://www.youtube.com/watch?v=PotB76gi2_4#t=14

5. Suspense Hotel – Fool’s Gold

You built a surprise hotel and left me on the stage”

Dit opzwepende popnummer van Fool’s Gold is gezongen in het Hebreeuws en werd uitgebracht in 2009. De video toont een typische dag voor de muzikanten uit Los Angeles; ze genieten van een gezellige dag in de zon.

6. Fugitive Motel – Elbow

“I blow you a kiss, it should reach you tomorrow, as it flies from the other side of the world, from my room in my fugitive motel”

De Engelse band Elbow zingt over het missen van een geliefde wanneer je in een hotelkamer aan de andere kant van de wereld bent. De track werd uitgebracht in 2003 op het album Cast of Thousands.

7. Memory Motel – The Rolling Stones

“We spent a lonely night at the Memory Motel, it’s on the ocean, I guess you know it well”

Memory Motel staat op het Black and Blue album uit 1976 van de Rolling Stones. Opmerkelijk aan deze ballad is dat zowel Mick Jagger en Keith Richards de lead vocals zingen. Er wordt gespeculeerd dat de ‘Hannah baby’ in het nummer Carly Simon is.

8. Hotel Yorba – The White Stripes

“At the Hotel Yorba, I’ll be glad to see you later, all they got inside is vacancy”

Hotel Yorba is het belangrijkste nummer van het album White Blood Cells van The White Stripes. De single werd opgenomen in kamer 206 van het voormalige Hotel Yorba, gebouwd in 1926 in het zuidwesten van Detroit. Het hotel wordt nu gebruikt als gesubsidieerde huisvesting.

9. Blue Hotel – Chris Isaak

“Blue Hotel, on a lonely highway, Blue Hotel, life don’t work out my way”

Blue Hotel is een nummer van de Amerikaanse muzikant Chris Isaak, die het meest bekend is om zijn nummer Wicked Game uit 1989.

10. There’s a Small Hotel Ella Fitzgerald

“We’ll creep into our little shell, and we will thank the small hotel together”

There’s a Small Hotel werd in 1936 gecomponeerd door Richard Rodgers. Hij gebruikte hiervoor de tekst van Lorenz Hart. In 1949 is het opgenomen door Ella Fitzgerald. De biografie van Lorenz Hart beweert dat het nummer gaat over de Stockton Inn in New Jersey, hoewel anderen denken dat het werd geschreven over het Montecito Inn in Santa Barbara, Californië.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!