zonvakantie boeken

Extra boekingen zomervakanties na uitschakeling EK

Had jij je zo verheugd om het Nederlands elftal te zien spelen tijdens het EK, dan baal je vast als een stekker dat ze zijn uitgeschakeld. Als troost boek je dan maar vast een lekkere zomervakantie. Heb je in ieder geval iets leuks om naar uit te kijken! Zo denken meer mensen, want sinds het Nederlands elftal is uitgeschakeld voor deelname aan het EK voetbal, is het aantal geboekte zomervakanties flink gestegen.

Boekingen zomervakanties 2016

In de afgelopen week legden 18 procent meer Nederlanders hun vakantie in juni en juli vast dan vorig jaar rond deze tijd, schrijft De Telegraaf woensdag op basis van onderzoek in de ANVR-reisbranche.

Reizigers profiteren van vroegboekkortingen nu er niets meer op het spel staat. Normaal wachten mensen vaker af bij grote voetbaltoernooien waar Nederland aan meedoet en is de reisbranche meer afhankelijk van last-minutes.

Europese zonvakanties

Volgens de reisbureaus is er veel vraag naar Griekenland, Spanje en Portugal. Frankrijk, waar het EK wordt gehouden, is daarentegen minder populair. Supporters, die de wedstrijden vaak combineren met vakantie, blijven weg en andere vakantiegangers ontlopen de drukte en hogere prijzen.

KNVB-vervoerder Sunweb is in tegenstelling tot andere reisbureaus minder tevreden over de uitschakeling van het Nederlands elftal, aldus De Telegraaf. Sunweb rekende op veel supportersvluchten naar Frankrijk.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!