vakantie suriname

Fantastische hotspots vakantie Suriname

Wil je op reis naar een land met een andere uitstraling dan Nederland? Een veilige plek met een omgeving zonder dennenbomen, polders en waar geen noordenwind waait? Dan moet je Suriname maar eens overwegen als vakantiebestemming. Naast de overweldigende natuurgebieden, die Suriname te danken heeft aan zijn geografische ligging en klimaat, zijn er ook veel culturele bezienswaardigheden om te bezoeken. In deze blog worden de belangrijkste hotspots van een vakantie Suriname opgesomd.

Historisch Paramaribo

Als reiziger of vakantieganger in Suriname zet je waarschijnlijk je eerste stappen in Paramaribo, de hoofdstad van het land waarvan de binnenstad sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De historische binnenstad werd in de koloniale tijd ook wel ‘De Houten Stad’ genoemd, wat je wel zult begrijpen wanneer je er bent. Er bevinden zich meerdere bezienswaardigheden in de binnenstad, zoals het Onafhankelijkheidsplein, de houten Sint Petrus en Paulus Kathedraal en Fort Zeelandia, dat tegenwoordig een museum is.

Natuurpark Brownsberg

Dit is de jungle van Suriname. Met meer dan duizend plantensoorten, dichtbij het Brokopondomeer en het gejoel van apen is dit natuurreservaat geliefd onder toeristen. Het park is vrij goed bereikbaar, maar je zult wel wat hellingen tegenkomen die je al rijdend of klunend moet passeren. Vanaf de berg kun je het stuwmeer Brokopondo aanschouwen, maar je kunt het meer ook op gaan met een rondvaartboot.

Koffie met een verleden van Plantage Katwijk

In de koloniale tijd werden er onder barre omstandigheden koffie en andere producten verbouwd in Suriname. De enige overgebleven koffieplantage waar nog steeds koffie verbouwd wordt, is Plantage Katwijk. Deze bevindt zich bij de Commewijne rivier en is open voor bezoekers, waar je als toerist eventueel een rondleiding kunt krijgen door het agrarische erfgoed en zelf koffie kunt drinken. Naast koffie worden er op Plantage Katwijk tegenwoordig ook groentes en citrusvruchten geteeld.

Jodensavanne

Op vijftig kilometer afstand van Paramaribo is de Jodensavanne gelegen, waar van de 17e tot 19e eeuw Sefardische joden geleefd hebben. Tijdens de onrust om godsdienst in Europa zijn destijds veel joden uit onder andere Portugal, Nederland en Italië gevlucht naar Zuid-Amerika. Na meerdere verschuivingen hebben de joden uiteindelijk een veilige en zelfstandige nederzetting gehad binnen de huidige grenzen van Suriname. Een bezoek aan deze locatie op je vakantie Suriname zal een diepe indruk op je achterlaten.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!