luxe hotels met kinderen

Fikse boete voor ouders die te vroeg met kinderen op vakantie gaan

Het is zo verleidelijk. Je kinderen een weekje eerder van school halen voor de zomervakantie begint en alvast vertrekken. Het scheelt namelijk vaak grof geld als je iets voor het hoogseizoen boekt. Toch kan dit je duur komen te staan.

Ouders die van plan zijn hun kinderen al eerder van de bassischool op te halen om op vakantie te gaan kunnen namelijk in de problemen komen. In meerdere gemeenten worden controleurs van leerplicht ingezet om ‘koppies te tellen’.

Luxe verzuim

In Rotterdam wordt het zogenoemde ‘luxe verzuim’ al tien jaar bestraft met boetes. Die strenge aanpak lijkt te werken. “We zien de afgelopen jaren een daling van het aantal ouders die dit doet”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

“In het schooljaar 2013 -2014 hebben scholen 933 meldingen van luxe verzuim bij ons gedaan en in het huidige schooljaar waren dit tot nu 725 meldingen.” De woordvoerder benadrukt dat dit nog kan oplopen nu de vakantietijd aanbreekt.

Goedkoper op vakantie

Ouders die hun kinderen vroegtijdig van school ophalen om iets goedkoper op vakantie te kunnen gaan, zijn volgens haar in overtreding. De gemeente wil dat kinderen tot de laatste dag op school zitten, omdat alle lessen belangrijk en verplicht zijn.

“We maken een proces-verbaal op voor alle ouders die niet goed kunnen verklaren waarom hun kind niet op school is. Vervolgens leiden we deze door naar het Openbaar Ministerie, dat beslist of er een boete wordt opgelegd.”

75 euro per dag per kind

Het minimale boetebedrag is volgens de woordvoerder 75 euro per dag per kind. Dit kan oplopen tot 1.750 euro of hoger, afhankelijk van de situatie. Misschien toch maar in de schoolvakantie vertrekken dus.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!