single solo reizen

Fit blijven in het vliegtuig lukt met deze oefeningen

Moet je er normaal gesproken al niet aan dénken om een uur of langer stil te moeten zitten dan krijg je vast de zenuwen als je aan een lange vliegreis denkt. Logisch, want veel meer dan een loopje door het gangpad of een toiletbezoek zit er niet in. Gelukkig zijn er een paar prima trucs om je spieren fit te houden tijdens een lange vlucht. Want die lekkere vakantie; daar kijk je vast naar uit!

6 oefeningen

Het KLM-magazine Holland Herald, tipt zes verschillende oefeningen die je gedurende de vlucht kunnen helpen om wat minder last van je nek, benen, armen en het stilzitten te krijgen. Want juist wanneer je richting een exotische vakantiebestemming vliegt, of net terugkomt van je welverdiende dagen ‘helemaal niets’ moet je lichaam fit en uitgerust voelen. Komt-ie:

1# Voor je voeten

Druk je hakken tegen de vloer, stretch je tenen en duw ze in de lucht. Vervolgens houd je je tenen op de vloer, en duw je je hak in de lucht. Herhaal dit tien keer.

2# voor je enkels

Roteer je enkel, van linksom naar rechtsom. Wissel van voet en herhaal dit vijftien keer.

3# voor je schouders

Leg je handen op je dijen en duw je schouders naar achteren. Maak cirkeltjes met je schouders richting de rugleuning. Herhaal dit 5 keer.

4# Voor je rug en armen

Zet je beide voeten plat op de grond, en trek je navel in. Buig naar voren en laat je handen van je knieën naar je enkels glijden. Herhaal dit vijftien keer.

5# voor je benenvli

Buig een beetje naar voren, en pak je knie vast met beide handen. Breng je knie naar je borst. Hou dit vijftien seconden vast, en wissel vervolgens van knie. Doe dit tien keer.

6# voor je knieën

Breng je bovenbeen omhoog en druk je tenen in de lucht. Herhaal dit dertig keer.

We wensen je alvast een fijne en ontspannen vlucht!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!