sportief

Fit blijven op vakantie doe je met deze tips

Je kent het waarschijnlijk wel: als je voor een langere tijd op reis bent is het soms lastig om goed in beweging te blijven. Aan fit blijven hangt vaak een hoog prijskaartje. Gelukkig zijn er genoeg leuke en goedkope manieren om tijdens de vakantie actief te blijven.

Workout

Zon, zee, strand of bergen: mooiere locaties voor een workout zijn er niet! Er zijn genoeg workouts die je gewoon aan het rand van het zwembad, op het balkon of in de natuur kunt doen. Als je het lastig vindt om zelf een workout te bedenken kun je natuurlijk altijd een fitness app gebruiken of video’s opzoeken op je mobiele telefoon.

Hardlopen, fietsen en wandelen

Stop tijdens het inpakken ook je hardloop- of wandelschoenen in de koffer. Zoek in de omgeving leuke wandelroutes of huur een fiets. Het voordeel van deze sporten is dat je vrijwel geen tijd hoeft in te leveren; je ziet veel van de omgeving namelijk!

Lokale activiteiten

Bezoek de lokale website van de omgeving waar je verblijft en bekijk de activiteiten. Misschien kun je bijvoorbeeld wel gratis deelnemen aan groepslessen in het park.

Sportschool

Als je in een stad verblijft is er altijd wel een goede sportschool aanwezig. Een abonnement afsluiten is vaak erg duur en voor een vakantie overbodig. Meestal is er ook een gratis proefdag mogelijk. Neem een kijkje en informeer naar de mogelijkheden.

Openbare mogelijkheden

Wees creatief en kijk goed om je heen: zie je een bankje, trap of speeltuintje? Dan kun je hier ook zeker sporten. Of zoek eens een meertje of open water op Google Maps. Als het lekker weer is kun je hier zwemmen, dit is meteen ook een vorm van krachtraining!

 

Bron: We Are Travellers

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!