Hawaii stairway to heaven

Flirten met de dood op verboden trap in Hawaii

Al gehoord van de ‘Stairway to Heaven’ in Hawaï? Dan weet je dat het verboden is om dat hikepad te gebruiken, ook al is het uitzicht op de top adembenemend. Waaghalzen die deze regel toch in de wind slaan, worden sinds kort beloond met een extra uitdaging: een schommel, die vervaarlijk wiebelt tussen twee roestige palen. Levensgevaarlijk met andere woorden, maar dat houdt de échte avonturiers niet tegen.

Wie de gammele constructie gezet heeft is onduidelijk. De laatste tijd duiken er op Instagram echter steeds meer foto’s op van schommelende mensen op de top. Lokale nieuwszender KHON2 ontving al meerdere filmpjes en omwonenden vertellen dat er plotseling weer meer toeristen naar boven trekken.

schommel hawaii

Een doorn in het oog is het van de beleidsvoerders: zij zien een extra risico na de toch al gewaagde tocht naar boven niet zitten.

Boete: 1000 dollar

De trap met maar liefst 4.000 treden leidt wandelaars naar één van de mooiste uitkijkpunten over het eiland Oahu. Hawaii probeert mensen al 30 jaar bij de beruchte maar instabiele trap vandaan te houden, zeker nadat een storm er vorig jaar lelijk huishield. Als je gepakt wordt, kun je een boete tot 1.000 dollar riskeren. Toch weerhoudt dit mensen er niet van om naar boven te gaan. De brandweer van Honolulu voert regelmatig reddingsacties uit omdat wandelaars zichzelf in nesten werken. Per week zouden er zo’n 150 hikers gered moeten worden.

Trap verwijderen

Vanwege de onveilige situatie heeft de Board of Water Supply, de organisatie die verantwoordelijk is voor het gebied, al langer plannen om de trap helemaal te ontmantelen. De eerste stappen daarvoor waren al genomen. Dit tot ontsteltenis van de actiegroep Friends of Haiku: zij dienden een actieplan in om de iconische trap te behouden.

Fataal

De komst van de schommel keurt woordvoerder Vernon Ansdell echter ook af. “Als mensen boven een afgrond schommelen, zou het fataal kunnen aflopen”, zei hij tegen nieuwszender KHON2. “Het helpt onze zaak allerminst dat mensen erop gaan zitten en we keuren het al helemaal niet goed.”

Binnen een paar weken zal de schommel weggehaald worden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!