floortje dessing einde wereld

Floortje Dessing ervaart heimwee ‘als een cadeau’

Floortje Dessing is in haar leven in meer dan 150 landen geweest en is reizen gewend, maar soms heeft ze heimwee. De presentatrice van Floortje naar het einde van de wereld ziet het echter als iets fijns. “Ik ervaar het als een cadeau.”

“Ik zie heimwee als een verlangen naar daar waar het goed is”, aldus Dessing in gesprek met de Varagids. Dessing: “Liefdesverdriet is een gemis, dat is de wetenschap dat iets voorbij is. Ik ken dat gevoel goed, moet ik zeggen. Heimwee is veel prettiger, want je weet dat je verlangen weer zal worden ingelost.”

Afscheid nemen

De 46-jarige presentatrice zegt slecht te zijn in afscheid nemen, omdat ze erg aan mensen hangt. “Ik heb behoudzucht en daarom ben ik eigenlijk een laffe reiziger, want ik kom altijd terug.”

Heb jij ook geregeld last van heimwee wanneer je op vakantie bent? Dan hebben wij een aantal praktische tips voor je!

Tips om heimwee te voorkomen

1) Heb je een rondreis geboekt naar een verre bestemming? Begin dan met een reisdagboek. Hou per dag bij wat je allemaal hebt gezien en meegemaakt en schrijf de heimwee lekker van je af. Wat mis je nou precies aan thuis? Door op te schrijven wat je zo mist brengt dit je een stukje dichter bij huis. Daarmee zal het ver weg zijn wat dragelijker worden.

2) Heb je genoeg van dagenlang rijst of een andere lokale specialiteit? Probeer eens ergens te eten waar ze voedsel hebben dat je thuis ook eet. Als je in de gelegenheid bent om zelf te koken dan sla je boodschappen in van jouw lievelingskostje en ga je lekker aan de slag om de smaak en het gevoel van thuis te krijgen.

3) Het kopen van een krant uit je thuisland is niet altijd mogelijk, maar kijk eens of je er ergens eentje op de kop kunt tikken. Ook al is hij een paar dagen oud, door nieuws te lezen uit het land waar je woont voel je je er een beetje dichterbij en zal de heimwee afnemen.

4) Zoek geregeld contact met het thuisfront. Spreek met je beste vriend(in) af dat je geregeld met elkaar spreekt via Skype. Met je ouders kan natuurlijk ook. Het zien en horen van mensen waar jij je thuis bij voelt maakt dat je weer meer kunt genieten van de bijzondere plek waar je verblijft.

5) Verwen jezelf! Soms is het een kwestie van gewoon doen, jezelf ongegeneerd verwennen. Koop die mooie tas, die veel te dure maar zalige fles wijn of iets waar jij je beslist beter door voelt.

6) Neem foto’s mee als je op reis gaat. Als je dan heimwee krijgt dan kun je op moeilijke momenten even naar alles en iedereen kijken die je mist. Vrienden, familie, huisdieren, eigenlijk alles waar je zo aan bent gehecht. Je kunt er daarna ongetwijfeld weer even tegen.

7) Kom in beweging. Als je je ellendig voelt is het goed om actief bezig te zijn. Pak de fiets, duik de zee of het zwembad in of trek je hardloopschoenen aan en ga een rondje lopen. Nare gedachtes verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.

8) Praat erover met je reisgenoten. Je bent vast de enige niet die last heeft van heimwee. Je hoeft je er echt niet voor te schamen en je hart luchten helpt! Maak er een geweldig vakantie van!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!